Italijani se ne mogu odlučiti iz koje zemlje dolazi FK Sarajevo

Footbal Italia bordo tim naziva srbijanskim

Italijani se ne mogu odlučiti iz koje zemlje dolazi FK Sarajevo

Samir Mlaćo

Ukoliko u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropa ligu prođu armenski Banants, nogometaši Sarajeva će za rivala imati italijansku Atalantu.

Svakako da je bh. predstavnik favorit u duelu protiv Armenaca, a sigurno da će motiv više izabranicima Husrefa Musemića biti eventualni duel protiv člana Serije A.

Zanimljivo da je portal footbal-italia.net napravio grubu grešku u najavi potencijalnog rivala Atalante. Naime, u uvodnom dijelu teksta se navodi da je Sarajevo klub iz Srbije, ali je autor istog u međuvremenu došao do spoznaje da je bordo tim zapravo predstavnik Bosne i Hercegovine.

Također, pred sam kraj teksta navodi se da će Atalanta 26. jula put Armenije ili Srbije, dok je revanš 2. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

FK Sarajevo je veliki klub te bi novinari u Italiji trebali da povedu računa o tome i da se bolje informišu prije nego što u javnost puste određene informacije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti