Italijani tvrde: Di Francesco od ljeta na novom poslu

Posljednji put vodio Romu

Italijani tvrde: Di Francesco od ljeta na novom poslu

Eusebio Di Francesco bez angažmana je otkako je u martu dobio otkaz u Romi.

Serija loših rezultata koštala je Di Francesca (49) posla u Romi, iako su mnogi stručnjaci takvu odluku nazvali 'sramotnom' zbog manjka strpljenja, ali sve je izglednije da 49-godišnji neće dugo biti bez posla.

Nakon što se šuškalo da bi mogao preuzeti Fiorentinu, italijanski mediji javljaju da bi Di Francesco od ljeta mogao svoju karijeru nastaviti u Španiji, tačnije na kormilu Seville.

Prema njihovim navodima, na angažovanju Di Francesca insistira sportski direktor Andalužana Monchi koji je s njim sarađivao dvije godine u Romi, a koliko ima visoko mišljenje u Italijanu svjedoči i izjava koju je dao za Marcu.

"Imao sam dvije fenomenalne godine u Rimu sa njim. Istina je da mi imamo trenutno trenera, ali ovog ljeta ćemo sjesti i analizirati sve. Mislim da će biti nekih promjena", zagonetno je kazao Monchi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Di Francesca, kandidat za novog trenera španskog kluba je i Stefano Pioli koji je donedavno vodio Fiorentinu.

Sevilla se inače u španskom šampionatu trenutno nalazi na šestoj poziciji s velikim izgledima za plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi