Tweet Seville zbog kojeg se smije cijela Evropa

Originalno nema šta

Tweet Seville zbog kojeg se smije cijela Evropa

S. Grebović
Teme:

Ekipa Seville je današnjim porazom 1-0 od Girone sebi dodatno zakomplikovala život kada je u pitanju borba za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Iako je Sevilla u ovom meču važila za blagog favorita, Andalužani su doživjeli minimalan poraz a strijelac jedinog gola bio je Portu u 62. minuti susreta.

Sevilla je tako ostala petoplasirana sa 55 osvojenih bodova, koliko ima i četvrti Getafe koji danas tek treba da odigra svoju utakmicu u gostima protiv Real Sociedada.

U borbi za plasman u Ligu prvaka je i Valencija koja je na 6. mjestu sa 52 boda i koja je danas također poražena na svom terenu od Eibara minimalnim rezultatom.

Tako je trka za pozicije koje naredne sezone vode u najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje dosegla sami vrhunac, baš kao i u engleskoj Premier ligi gdje se za plasman bore Tottanham, Chelsea, Arsenal i Manchester United, koji kiksaju iz kola u kolo kao da ne žele da se plasiraju u Ligu šampiona.

S toga su se administratori Sevillinog profila na Twitteru odlučili da malo našale. Stavili su status u kojem otvoreno pitaju Premier ligu mogu li oni 'upasti' na neku od te četiri pozicije.

"Ako niko ne želi od vaših timova da završi u TOP 4, možemo li mi? To bi činilo život lakšim", stoji u tom zanimljivom tweetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije