Italijani tvrde: Krunić dogovorio transfer
Foto: EPA

Zmaj mijenja klub u Italiji

Italijani tvrde: Krunić dogovorio transfer

Bh. reprezentativac Rade Krunić promijenit će sredinu u januarskom prijelaznom roku, javljaju italijanski mediji.

Nakon što se Empoli oprostio od igranja u Seriji A, bilo je jasno da se Krunić neće dugo zadržati u ovom klubu, a navodno će sljedeća stanica u njegovoj karijeri biti Sampdorija. 

Prema posljednjim informacijama iz Italije, između klubova su dogovoreni svi detalji prelaska i čeka se još samo ozvaničenje transfera. Ukoliko dođe do toga, nije poznato da li će Krunić odmah na zimu priključiti Sampdoriji ili će, kako se ranije pisalo, ostati u Empoliju na posudbi do kraja sezone. 

U ovom trenutku nije poznato koliko će Empoli zaraditi od eventualnog transfera.

Krunić je na italijanske terene stigao u ljeto 2015. godine, a dosad je za Empoli sakupio nešto više od 50 nastupa. Tokom dosadašnje karijere još je bio član Borca iz Čačka, Verone, Donjeg Srema i Sutjeske.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi