Italijani tvrde: Mancini favorit za klupu Azzurra

Dogovoren sastanak u Rimu

Italijani tvrde: Mancini favorit za klupu Azzurra

Prema pisanju italijanskih medija, najveće šanse da preuzme Azzurre u ovom momentu ima Roberto Mancini.

Otkako je sa pozicije selektora zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Mundijal udstupio Gianpiero Ventura, Italijani intenzivno tragaju za njegovim nasljednikom i posljednjih sedmica se brojna imena provlače kroz medije.

Pominjali su se, između ostalog, Antonio Conte, Luigi de Biagio, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti..., a u prvi plan sada je izbio trener Zenita iz St. Petersburga Roberto Mancini.

Gazzetta dello Sport prenosi da je Mancini dogovorio sastanak sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Italije u Rimu. Još ranije Mancini je izjavio kako ovakvu vrstu ponude ne bi mogao odbiti, pogotovo jer se radi o njegovoj zemlji, pa je izvjesno da će se uskoro rastati sa Zenitom iz St. Petersburga.

U međuvremenu Italije je kao vršilac dužnosti selektora predvodio Luigi de Biagio, ali rezultati i igra protiv Argentine i Engleske mu za sada nisu osigrali stalnu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi