Navijači Milana oduševljeni listom kandidata za Gattusovog nasljednika

Koga će Rossoneri angažovati?

Navijači Milana oduševljeni listom kandidata za Gattusovog nasljednika

E. Škorić, foto: EPA

Italijanski velikan Milan ima listu kandidata koji bi mogli da naslijede Gennara Gattusa.

Gattuso je kao bivši igrač Milana dobio šansu da vodi prvi tim, no nije pretjerano oduševio navijače i čelnike kluba, mada je u posljednje vrijeme sastav iz grada mode zaigrao bolje nego li je to bilo na početku Gattusove avanture na San Siru.

Unatoč tome, vodstvo Milana planira da na ljeto angažuje neko provjereno trenersko ime i Calciomercato je donio popis kandidata.

Jedan od glavnih je bivši selektor Italije, koji je osvojio tri Scudetta s Juventusom, Antonio Conte. Menadžer Chelseaja bi Englesku mogao da napusti na kraju sezone i u Milanu vjeruju da bi ga mogli dovesti na klupu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Contea, Milan želi i Roberta Mancinija, bivšeg trenera Intera i Manchester Cityja, dok je u opticaju i Maurizio Sarri.

Upravo Sarri bi možda bio i najabolji izbor, no pitanje je želi li on u dogledno vrijeme napustiti Napoli kojeg vodi na pravi način. Nije isključeno da se još neko trenersko ime u dogledno vrijeme poveže s posrnulim velikanom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi