Velika imena među kandidatima za selektora Italije
Azzurri biraju nasljednika Gampiera Venture (Foto: EPA)

Četvorica sjajnih trenera

Velika imena među kandidatima za selektora Italije

M. Šljivak

Giampiero Ventura dobio je otkaz na mjestu selektora Italije nakon što Azzurre nije odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Ime njegovog zamjenika trebalo bi biti uskoro poznato, a za to mjesto boriće se četiri legende italijanskog fudbala koji važe za ponajbolje stručnjake u svijetu fudbala.

Kandidati za upraženjeno mjesto su Antonio Conte, Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri i Roberto Mancini, ali činjenica da Fudbalski savez Italije još uvijek nema predsjednika znatno otežava pregovore sa kandidatima

"To su imena sa kojima ćemo razgovarati. Niko nije u prednosti. Mancini je u Rimu, ali nismo pričali još uvijek, Conte bi rado ponovo vodio reprezentaciju, Ancelotti je neodlučan, a i Ranieri je tu. Razgovaraćemo sa svim kandidatima Alessandro Costacurta i ja", rekao je komesar FS Italije Roberto Fabbricini.

Biće svakao veoma interesantno vidjeti ko će postati novi selektor Italije, ali sigurno je da je pred Italijom težak zadatak da ponovo dođu u vrh svjetskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti