Mancini: Ne bih mogao odbiti ponudu Italije

Žele biti selektor Italijana

Mancini: Ne bih mogao odbiti ponudu Italije

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Roberto Mancini izjavio je da ne bi odbio ponudu da postane novi selektor reprezentacije Italije.

Mancini je trenutno trener Zenita, ali očito je da ima veliku želju da jednog dana bude na kormilu selekcije Italije. Nakon što se nisu uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo pred Italijanima su mnoge promjene, a između ostalog doći će i novi selektor.

U igri je nekoliko italijanskih stručnjaka, a među njima je i Mancini iako trenutno ima angažman u ruskom klubu. Ipak, Mancini je priznao da ne bi mogao odbiti ponudu Italije ukoliko ona dođe.

"Sigurno je da ne bih odbio ponudi i sumnjam da bi to neki trener mogao uraditi. Reprezentacija je mnogo važna i kada ste trener jednostavno ne možete odbijati takve ponude. U Rusiji mi ide super i navikao sam se veoma brzo. Nadam se da ćemo biti prvaci na kraju sezone", rekao je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi