Italijani tvrde: Riad Bajić je završio sa Udineseom!
Bh. fudbaler će već nekoliko mjeseci napustiti Udinese. Klub je navodno odlučio da za njega u timu nema mjesta u ostatku sezone.

Klub ga prodaje u januaru

Italijani tvrde: Riad Bajić je završio sa Udineseom!

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Riad Bajić (23) mogao bi već nakon  nekoliko  mjeseci napustiti ekipu Udinesea.

Prema informacijama Gazzette dello Sport, Udinese ozbiljno razmišlja o prodaji 23-godišnjeg napadača, jer u narednom periodu trener Massimo Oddo ne računa na njegove usluge i ne žele da presjedi ostatak sezone na klupi.

Iako je proteklog ljeta u redove tima iz Udina stigao kao veliko pojačanje, Bajić se nije naigrao. Nastupio je u sedam utakmica, pet prvenstvenih, ali na terenu je proveo svega 186 minuta i nije imao nikakvog učinka.

Rukovodstvo italijanskog tima navodno se odlučilo na prodaju već u januaru. Bajić je jako blizu odlaska, a karijeri bi ponovo mogao nastaviti u Turskoj, gdje za njega vlada veliki interes.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese ga je prije samo četiri mjeseca platio pet i po miliona eura Konyasporu, a ovog puta bi Bajić mogao put Trabzonspora, koji je spreman dovesti bh. reprezentativca u svoje redove.

Također, spominje se i istanbulski velikan Fenerbahče, ali odlazak tamo je za sada nerealna opcija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi