Čudo na Meazzi: Udinese razbio Inter
Velikan iz Milana je doživio prvi poraz sezone i to na kakav način. Velika je mogućnost da će izgubiti vodeće mjesto, iako su tek u 17. kolu izgubili prvi meč u sezoni. (Foto: EPA)

Riad Bajić nije igrao

Čudo na Meazzi: Udinese razbio Inter

M. Šljivak

Ekipa Intera doživjela je danas prvi poraz u sezoni. Njih je na Giuseppe Meazzi pobijedila ekipa Udinesea rezultatom 1:3.

Otkako je na klupu tima iz Udina preuzeo Massimo Oddo, ovaj tim igra mnogo bolje, a danas su na Meazzi došli do treće uzastopne pobjede protiv vodećeg tima lige.

Gosti su odlično otvorili meč. Poveli su u 14. minuti golom Lasagne, ali je radost kratko trajala jer je Mauro Icardi izjednačio dvije minute kasnije za 1:1.

Iako je do kraja prvog poluvremena bilo šansi, naročito pred golom Udinesea, na odmor se otišlo neriješenim rezultatom (1:1), da bi u drugih 45 minuta gost odigrao fantastično.

Do novog vodstva su došli u 61. minuti. Dobili su penal nakon korištenja VAR tehnologije, a precizan je De Paul za prednost od 1:2.

Inter je potom krenuo po izjednačenje. Pogodili su prečku, imali su nekoliko pokušaja, ali u 77. minuti gosti nakon jedne kontre završavaju posao. Jankto je uposlio Baraka koji pogađa za konačnih 1:3.

Ovo je Interu prvi poraz u sezoni i vrlo je moguće da nakon 17. kola više neće biti na vrhu jer će ih pobjedama prestići Napoli i Juventus.

Za Udinese ponovo nije igrao Riad Bajić koji je ovaj meč odgledao sa klupe za rezerve.

Serie A, 17. kolo:

Inter - Udinese 1:2 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti