Italijani uporedili statistiku Krunića i najboljeg veziste Serije A pa ostali u čudu

Krunić bolji od Milinković-Savića

Italijani uporedili statistiku Krunića i najboljeg veziste Serije A pa ostali u čudu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić ovih dana je jedna od glavnih tema italijanskih medija.

Razlog je naravno činjenica da je Krunić sve dogovorio sa Milanom i da je pitanje samo dana kada će i zvanično postati novi fudbaler Rossonera.

Obzirom da on još uvijek italijanskoj javnosti nije toliko poznat igrač, a potpisat će za slavni Milan, mediji istražuju neke podatke o njemu kako bi ga što bolje predstavili navijačima kluba sa San Sira.

Osnovna mjera za kvalitet nekog fudbalera je vjerovatno statistika, pa su Italijani krenuli od toga. Uporedili su statistiku Krunića i zvanično najboljeg veznjaka Serije A za prošlu sezonu Sergeja Milinković-Savića, a rezultati su ih iznenadili.

Krunić je u prošloj sezoni odigrao ukupno 33 utakmica za svoj Empoli koji je, usput rečeno, ispao iz lige. Postigao je pet golova i dodao sedam asistencija. Imao je preciznost pasa od 80,8 posto, bio je dva puta igrač utakmice, a po meču je osvjao 1,5 zračnih duela.

S druge strane, Milinković-Savić je u svim kategorijama, osim zračnih duela, jednak ili lošiji od našeg reprezentativca. Vezista Lazija je postigao pet golova, baš kao Krunić, ali upisao je četiri asistecije manje. Imao je nešto neprecizniji pas (79,6), a također je dva puta bio proglašen za igrača utakmice.

Kada pogledamo ove statistike, nerealno zvuči podatak da je tržišna vrijednost 25-godišnjeg Krunića 'samo' osam miliona eura, a 24-godišnjeg Milinković-Savića čak osam puta veća.

Svemu dodajmo i to da će Milan za Krunića Empoliju uplatiti osam miliona eura, a bh. fudbaler će potpisati trogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj transfer prije dva dana potvrdio je i predsjednik Empolija Fabrizio Corsi:

"Krunić će igrati za Milan sljedeće sezone. Zaključili smo posao za osam miliona eura", rekao je Corsi za Calciomercato.com.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nightcry
biznis je to ! isto k'o naš Gojak, prodaje ga Dinamo za 2 miliona više u Betis, nego Empoli Krunića u Milan - đe Betis, đe Milan, a đesu Krunić i Gojak. Gojak je napuhan na isti način k'o SMS, metod isti samo su proporcije manje.
3 8
Dino69
Hahahahahha cuj najbolji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi