Italijani žele testirati sve igrače prije nastavka Serije A

FIGC nastavlja praviti planove

Italijani žele testirati sve igrače prije nastavka Serije A

Italijanski fudbalski savez (FIGC) se nada da će biti moguće testirati sve igrače na novi koronavirus početkom maja - bio bi to korak u okviru priprema za nastavak prekinute sezone.

Serija A je zbog globalne pandemije novog koronavirusa prekinuta 9. marta i još uvijek nema konkretnog datuma kada bi se takmičenje moglo nastaviti. Jasno je samo da FIGC svim silama radi na pronalaženju rješenja da se Serija A nastavi i da se preostalih 12 kola sezone odigra.

"Čim se postignu odgovarajući uslovi, završit ćemo prevenstvo... Uskoro će se održati sastanak. Usvojit ćemo proceduru koju ćemo onda saopštiti javnosti", izjavio je prvi čovjek FIGC-a Gabriele Gravina za Sky Sports, pa nastavio:

"U maju ćemo početi, barem se nadam, sa testovima kako bi bili sigurnu da su svi igrači negativni i da mogu nastaviti trenirati... Da li ćemo igrati tokom ljeta? Za sada nemamo konkretne rokove, ali ideja je da se prvenstvo završi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italija je bila jedna od zemalja najteže pogođenih pandemijom koronavirusa, ali se čini da se sada situacija stabilizuje i na Apeninima.

U trenutku prekida, Juventus je bio prvi u Seriji A, sa bodom prednosti u odnosu na Lazio i devet bodova više od Intera.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi