Cagliari nema dovoljno novca da kupi Nainggolana, ali imaju as u rukavu

Počeli pregovore s Interom

Cagliari nema dovoljno novca da kupi Nainggolana, ali imaju as u rukavu

E. Čaušević

Radja Nainggolan je pred početak ove sezone stigao u Cagliari na posudbu iz Intera.

Antonio Conte je poručio belgijskom veznjaku da neće računati na njega ove sezone, te da može tražiti novi klub. Jedini zainteresovan bio je Cagliari koji je bio spreman da dovede Nainggolana na posudbu na šta je Inter pristao.

Nainggolan je ove sezone jedan od najvažnijih igrača kluba sa Sardinije jer je na 21 utakmici postigao pet golova i dodao je isto toliko asistencija. No, za Cagliari je problem što oni neće moći otkupiti njegov ugovor od Intera na kraju sezone.

Klub s Meazze traži 18 miliona eura za Nainggolana što Cagliari nije spreman da plati. Ipak, u klubu sa Sardinije vjeruju da imaju šanse da uvjere čelnike Intera da produže posudbu Belgijanca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jasno je da nemamo toliko novca da dovedemo Nainggolana ovog ljeta. Jedina nada nam je da će Inter odobriti posudbu i za narednu sezonu. U prilog nam ide činjenica što on želi ostati ovdje jer je ovo njegov dom. Vidjet ćemo da li ćemo se uspjeti dogovoriti na kraju", rekao je sportski direktor Cagliarija, Mario Passetti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi