Italijanski mediji: Roma i Unai Emery postigli dogovor

Roma će dobiti novog trenera?

Italijanski mediji: Roma i Unai Emery postigli dogovor

E. Škorić

Unai Emery i Roma navodno su postigli dogovor o saradnji u narednoj sezoni.

Romu će na kraju sezone napustiti Luciano Spalletti, pa će Edin Džeko i društvo dobiti novog trenera, a kako javlja Corriere dello Sport je objavio kako na Olimpico stiže Emery.

Bivši trener Seville vodio je PSG ove sezone, no nakon blamaže protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka bilo je jasno da će i on, kao i Spalletti, mijenjati sredinu.

Emery se proslavio sa Sevillom s kojom je osvojio Evropsku ligu, a ranije je još trenirao Almeriju, Valenciju i Spartak Moskvu.

U Romu bi trebao doći i Emeryjev prijatelj Monchi, s kojim je radio u Sevilli i koji će rješavati pitanje transfera na Olimpicu od iduće sezone. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se ove informacije italijanskih medija obistine na kraju sezone, Emery će dobiti zadatak da Romi pokuša donijeti titulu, bez obzira koliko to bilo teško u konkurenciji s Juventusom, Napolijem, Interom...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi