Szczesny izdaje Romu i seli u Napoli?
Foto: EPA

Ponuda tima iz Napulja na stolu

Szczesny izdaje Romu i seli u Napoli?

M. Šljivak

Poljski golman Wojciech Szczesny mogao bi ovog ljeta napustiti ekipu Rome.

Ovaj 27-godišnjak igra već svoju drugu sezonu na posudbi u ekipi iz Rima, ali kako stvari stoje, tamo neće biti i naredne sezone.

Iako su engleski mediji jučer donijeli informaciju kako bi se Poljak mogao vratiti u Arsenal, gdje bi trebao zauzeti mjesto Davida Ospine, u trku za njegovo dovođenje se uključio Napoli.

Tim sa San Paola navodno je već spremio ponudu i oni su Arsenalu za usluge ovog golmana spremni izdvojiti 10 miliona eura. 

U ovom timu žele naći pravu zamjenu za Pepea Reinu, čijim su nastupima u posljednje vrijeme nezadovoljno. Szczesny im je prvi izbor, ali se kao alternative spominju Alex Meret i Mattia Perin.

Biće svakako veoma interesantno vidjeti šta će se dogoditi u ovom slučaju, ali sigurno je da bi odlazak Poljaka u redove velikog rivala bio veliki udarac za Romu, bez obzira na to žele li ga oni zadržati u svojim redovima ili ne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi