Italijanski savez apeluje, ali Mancini ipak neće pozvati svog mezimca za duel sa BiH?

"Ovakvim potezom bi se u svijet poslala fantastična poruka"

Italijanski savez apeluje, ali Mancini ipak neće pozvati svog mezimca za duel sa BiH?

Reprezentacija Italije je već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a u narednih dana će i zvanično "odraditi" kvalifikacioni ciklus.

Naime, već sljedeći petak (15.11.) reprezentacija Italije gostuje na Bilinom polju gdje će odmjeriti snage sa reprezentacijom BiH, dok će tri dana kasnije Azzurri ugostiti Armeniju.

U Italiji su, pak, "ultrasi" podivljali, pa ne prestaju sa rasističkim vrijeđanjima tamnoputih igrača u Seriji A, a na meti istih se našao i napadač Brescije Mario Balotelli i to tokom duela sa Veronom u kojem je uspio postići i izuzetno lijep gol.

Jedan od vođa ultrasa Verone, kojem je dat medijski prostor, je nakon pomenute utakmice poručio da Balotelli nikada neće biti u potpunosti Italijan, te da su rasističke uvrede samo dio folklora.

Da stvar bude gora za Balotellija, u odbranu ultrasa Verona su stali i pojedini navijači njegove Brescije.

Ko ovdje laže? Jurić tvrdi: Nije bilo rasističkih uvreda, pitajte Balotellija

U jeku ovakvih dešavanja, predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina je rekao da bi u svijet bila poslana fantastiočna poruka ukoliko bi Mancini pozvao Balotellija u reprezentaciju samo nekoliko dana nakon što se on našao na meti rasističkih uvreda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, Gazzetta dello Sport danas piše da je selektor Italije spreman birati igrače isključivo na osnovu njihove forme, te da nije siguran da je 29-godišnji Balotelli vratio svoju karijeru na pravi put - bez obzira što je poznato da je Super Mario jedan od njegovih miljenika.

Balotelli je do sada skupio šest nastupa za Bresciju, ali je postigao tek dva gola. Također, Super Mario tek mora impresionirati novog trenera svoje ekipe Fabija Grossa koji je ove sedmice zamijenio Corinija.

Promo

Top Komentari

saju701
Po meni je najvaznije kako se Balotelli osjeca a ne sta misle primitivci kojima treba zabaniti ulaz na stadione.To su ljudi koji od ranog jutra prvo mrze sebe a onda sve ostale.
2 0
Mu'min Juventino FKS
Oj mancini smece od insana. Prvo si fzeku ****vo, a sad marija
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi