"Ovdje se više ne radi o fudbalu, probudite se primitivci..."

Balotellijeva reakcija na medijski istup vođe navijača Verone

"Ovdje se više ne radi o fudbalu, probudite se primitivci..."

Napadač Brescije, Mario Balotelli, je reagovao na navode jednog od vođa navijača Verone i poručio da su stvari odavno prešle granice fudbala.

Vođa "ultrasa" Verone Luca Castellini je gostovao na Radio Cafeu, gdje je rasističke uvrede na račun Marija Balotellija proglasio dijelom folklora i navijačke kulture.

Podsjetimo, jučer je Brescia gostovala na Bentegodiju, te je poražena rezultatom 2:1. Balotelli je postigao jedini gol za svoj tim, ali se našao u centru pažnje zbog burnih reakcija na rasističke uvrede koje su dopirale sa tribina na kojima su se nalazili domaći navijači.

Sada je Super Mario odgovorio i na posljednje komentare vođe Veroninih "ultrasa".

"Slušajte, prijatelji moj, ovdje više nije stvar o fudbalu. Implicirate na sociološku i historijsku siutaciju koje je puno veća od vas malodušnika. Gubite. Probudite se primitivci", napisao je, između ostalog, Balotelli na svom Instagramu uz objavu "trankskripta" Castellinijevih izjava.

Castellini je braneći sebe i svoje kolege sa tribine nekoliko puta upotrijedio derogativan naziv za osobe crne puti, te je tvrdio da Balotelli nikada neće moći biti Italijan u potpunosti.

"Ali kada je Mario davao i kada bude davao golove za Italiju, onda će biti u redu?", zapitao se 29-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Balotelli je nešto ranije indirektno odgovorio i na tvrdnje trenera Verone Ivana Jurića koji je tvrdio da navijači njegovog tima nisu rasistički vrijeđali napadač Brescie.

"Hvala mojim kolegama na terenu za solidarnost koju su pokazali i hvala navijačima na porukama podrške. Hvala vam svima iz srca. Pokazali ste da ste pravi ljudi, a ne oni koji negiraju šta se desilo i uopšte ih dokazi ne zanimaju. Oni koji su oponašali majmunske zvuke za mene neka ih bude stid. Stidite se što se to uradili u društvu vaše djece, žena, roditelja, porodice i prijatelja. Stidite se i vi koji ste to dementovali", poručio je Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi