Nakon što ih je odbio Ancelotti: Italijani konačno pronašli novog selektora

Roberto Mancini rekao DA?

Nakon što ih je odbio Ancelotti: Italijani konačno pronašli novog selektora

E. Čaušević

Iskusni italijanski stručnjak Roberto Mancini će prema svemu sudeći na kraju ove sezone napustiti klupu ruskog Zenita. Nekadašnji trener Intera i Manchester Cityja je postao favorit za mjesto selektora Italije nakon što je ovu poziciji odbio Carlo Ancelotti.

Italijani su bili sigurni da će Ancelotti biti novi selektor ove reprezentacije, ali je na iznenađenje mnogih ovaj stručnjak u posljednji trenutak odbio ovu ponudu. U prvi plan nakon toga dospio je Mancini koji trenutno s klupe predvoti ekipu Zenita.

Ipak, Mancini je ranije u nekoliko navrata izjavio da ne bi nikad odbio ponudu iz Fudbalskog saveza Italije, a čini se da zaista stoji iza svoje riječi. Mediji na Apeninima objavili su danas da je Mancini već otkrio čelnicima Zenita da naredne sezone neće biti trener ovog tima, te da će od ljeta kao selektor predvoditi Italijane.

Predstavnici FS Italije već su obavili razgovor s Mancinijem u njegovom domu u Rimu. Prema pisanju tamošnjih medija sastanak je trajao više od dva sata, a Alessandro Costacura i Lele Oriali su zadovoljni napustili kuću iskusnog trenera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navodno, Mancini je već pristao da bude novi selektor Italije, ali je poručio da se to još uvijek ne može ozvaničiti jer želi sačekati kraj sezone u Rusiji kako bi napustio Zenit. Do kraja prvenstva u Rusiji ostala su još dva kola, a Zeniti se bori za mjesto koje na kraju vodi u Ligu prvaka.

Roberto Mancini bi kao selektor Italije trebao biti prestavljen krajem ovog mjeseca ukoliko bude sve teklo prema planu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi