Italijanski savez posramio Sulleyja Muntarija

Suspendovan, iako su ga vrijeđali zbog rasizma

Italijanski savez posramio Sulleyja Muntarija

Vezni fudbaler iz Gane, Sulley Muntari, bio je u centru pažnje proteklog vikenda jer je na utakmici Serije A protiv Cagliarija dobio žuti karton zato što se bunio glavnom sudiji zbog rasističkih uvreda sa tribina.

Ako ste mislili da je to sramotna odluka glavnog sudije Minellija, čekajte da čujete kakvu je presudu donio Italijanski nogometni savez. 

Naime, Disciplinska komisija je odlučila da suspenduje Muntarija na jednu utakmciu zbog toga što je izašao sa terena nakon žutog kartona te otišao do publike pokazujući im da prestanu. 

Osim toga, sramotno je da ekipa Cagliarija neće snositi nikakve posljedice zbog rasističkih ispada svojih navijača. Delegat susreta je u izvještaju napisao da su uvrede dolazile od samo 10-ak ljudi, što nije ni jedan posto od ukupnog broja gledatelja na stadionu (2.000). 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Muntari će, dakle, propustiti narednu utakmicu koju njegova ekipa igra na domaćem terenu protiv Crotonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi