BiH je možda izgubila, ali riječi Ivana Bašića će probuditi nadu i oduševiti naciju!

Mladi veznjak nakon debija

BiH je možda izgubila, ali riječi Ivana Bašića će probuditi nadu i oduševiti naciju!

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završila porazom od Slovačke sa 1:2. Vidio se određen napredak u odnosu na prethodne mečeve, ali poraz na kraju nije izbjegnut.

U izjavi za BHT1 Haris Hajradinović je iskazao žal zbog prebrzo primljenog gola nakon što je reprezentacija povela na startu drugog dijela.

"Mogu reći da smo u prvom poluvremenu dobro stajali u defanzivi, imali smo jedan šut, u drugom poluvremenu smo igrali visočije, zabili smo gol, žao mi je što smo primili gol za 1:1 nekoliko minuta nakon vodstva", rekao je Hajradinović te dodao:

"Primili smo dva jeftina gola. Nemam šta zamjeriti momcima, ginuli smo na terenu, dali smo sve od sebe."

Veznjak Kasimpaše vjeruje da reprezentacija BiH kroz baraž može do Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

"Nije bilo Džeke, Pjanića, Kolašinca, Ahmedhodžića, nekoliko standardnih igrača, nadam se da će svi biti spremni i da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo."

Oglasi

Ivan Bašić, talentovani veznjak je upisao prve minute za seniorski tim bh. nacionalnog tima. Kazao je da je ponosan zbog toga.

"Igrali smo bolje nego protiv Luksemburga, crveni karton kojeg smo dobili je odlučio, dobro smo krenuli drugo poluvrijeme, dali smo gol brzo smo ga i primili, sad se idemo pripremati za baraž."

"Ponosan sam što sam debitovao za Bosnu i Hercegovinu, nadam se da će biti još nastupa u budućnosti. Možemo se dići i moramo to uraditi i nadam se da ćemo svi biti spremni da pokažemo što bolje igre", završio je fudbaler Orenburga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bosna i Hercegovina je grupu sa Portugalom, Lihtenštajnom, Luksemburgom, Slovačkom i Islandom završila na pretposljednjem mjestu sa svega devet bodova iz deset utakmica.

Preostala nada za premijerni plasman na Evropsko prvenstvo ostaje baraž koji se igra u martu. Koliko god igrači bili optimistični jasno je da će biti izuzetno teško.

Top Komentari

gubert
koju naciju? srpsku, hercegovinsku ili bosansku?
0 0
Drakula
Probudila mi se nada da vam se naje*em mrtve majke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti