Ivan Bubalo želi svojim igrama odvesti Posušje u Premijer ligu: Mogu još puno dati ekipi

Ugodno s korisnim

Ivan Bubalo želi svojim igrama odvesti Posušje u Premijer ligu: Mogu još puno dati ekipi

E. Škorić

Do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH ostalo je još 11 kola, pa je Posušje daleko od cilja, ali itekako ima pravo da mašta o tituli i plasmanu u Premijer ligu BiH.

Posušaci su nakon pobjede nad Rudarom u Kaknju samo potvrdili ono što se znalo i ranije - ovaj tim zreo je za najveće domete. Trijumf u Kaknju znači da Posušje ima tri boda više od TOŠK-a, šest od Goražda i čak osam od Zvijezde iz Gradačca, jednog od glavnih kandidata za prvo mjesto.

"Velika pobjeda u Kaknju i mislim da nismo ništa ništa spektakularno odigrali, jer nam to nije dopustio loš teren. Zabili smo, srećom, na vrijeme taj gol i i kasnije se taktički dobro držali dogovra na terenu. Svi smo odradili svoj posao maksimalno koncentrirano, borbeno, te smo od prve do zadnje minute znali šta želimo, a to su od početka bila tri boda. Jako važni bodovi, ali još ništa nije riješeno kada je u pitanju prvo mjesto. Još 33 boda su u igri...", rekao je za SportSport.ba Ivan Bubalo, 30-godišnji napadač koji je u samo dvije utakmice za ovaj tim pokazao da je pravi pogodak uprave kluba.

Dosadašnji rezultati i igre Posušje jednostavno guraju ka Premijer ligi i stavljaju ga sada na mjesto prvog favorita. Je li zapravo Premijer liga nešto što u Posušju stvarno žele, budući da se ranije znalo dešavati da lideri kasnije samo posrnu, svjesni da im se ne isplati igrati u Premijer ligi zbog nešto slabije financijske slike.

"Mi igrači možemo garantirati da ćemo dati sve od sebe da budemo što bolje plasirani te da osvojimo što više bodova. Što se tiče financija, uprave, uslova i ostalog, mislim da se radi sjajan posao i da je sve za dobrobit Posušja, kako kluba, tako i grada".

Oglasi

U čemu je 'trik' kada je Posušje u pitanju i sjajne igre i rezultati od početka sezone?

"Mislim da je glavna formula ovosezonskih uspjeha Posušja odličan trenreski štab na čelu s Ćorićem te kvaliteta i kemija među igračima koji sve zamisli trenera prenose na terenu. Na treninzima se radi jako kvalitetno, protivnici se analiziraju do najsitnijih detalja. Ide nam u prilog i to što nema povreda, što je također važno. Sve te stvari skupa daju nam rezultate i pobjede".

Nakon utakmice u Kaknju, prava ludnica u Posušju, navijači su priredili spektakularan doček za svoje heroje.

"To je stvarno bilo spektakularno. Uz baklje, pjesmu... Stvarno su i mene i sve nas pozitivno iznenadili. Hvala im u ime svih igrača i članova Posušja na tome. Vidim da svi dišu kao jedan i da im je stalo do kluba".

Oglasi

Kada smo kod navijača, fale li vam na stadionima?

"Itekako nam fale, posebno na domaćim utakmicama. Uz ovako dobre rezultate vjerujem da bi se tražila i karta više na stadionu".

Kako si osobno zadovoljan igrama u dresu Posušja?

"Tek dvije službene utakmice sam odigrao za klub, zabio sam, asistirao, te izborio penal. Mislim da mogu još puno više dati ekipi, ali najvažnije je da nema povreda i da pobjeđujemo. Još se i ja navikavam na ekipu i ekipa na mene. Nadam se da ću iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, da će mi trener i saigrači vjerovati i to će sigurno pomoći i klubu da bude što bolje plasiran, te meni da pokušam napraviti jos poneki iskorak u karijeri".

Kada smo kod toga, nadaš li se novom transferu?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Sigurno da imam ambicija, da želim što jače raditi na treninzima, zabijati golove, te naravno privući pažnju i drugih klubova na sebe", dodao je Bubalo na kraju.

Bubalo je ponikao u Neretvancu u rodnom Metkoviću, igrao je i za Zrinjski, Dugopolje, bio i na Islandu, u Italiji i Švicarskoj, te Ujedinjenim Arapskim Emiratima, no drugu mladost proživljava upravo na bh. stadionima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi