Posrnuli velikan treba novog trenera: Je li Sablić rješenje?

Hajduku treba čovjek koji će ga izvući iz krize

Posrnuli velikan treba novog trenera: Je li Sablić rješenje?

E. Škorić

Hajduk se nalazi u teškoj situaciji i Joan Carrilla, trener Splićana, danas bi trebao da dobije otkaz.

Nakon šokantnog poraza od Rudeša (2:3) na Poljudu, čini se da u Hajduku više nemaju strpljenja i da će doći do promjena. Kako to biva, prvi na meti je trener. Joan Carilla postat će uskoro bivši, a ubrzo ćemo saznati ko će ga naslijediti.

Prema pisanju hrvatskih medija, preciznije portala 24sata.hr., nekoliko je kandidata koji bi mogli da zasjednu na Hajdukovu užarenu klupu. 

Prvo ime je Ivan Jurić, perspektivni trener koji vodi Genou, ali s kojom ne bilježi najbolje rezultate i u slučaju da dođe do pregovora, nije nemoguće da se Jurić vrati u Hrvatsku i da preuzme ozbiljan izazov kakav je vođenje Bilih.

Drugi na listi kandidata za je Željko Kopić, koji je radio dobar posao sa Slaven Belupom posljednjih sezona, a sa timom iz Koprivnice pobjeđivao je Dinamo, Hajduk i Rijeku. 

I konačno, na listi je i Goran Sablić, čovjek koji je preporodio Široki Brijeg i koji je prošle sezone osvojio Kup BiH. Njegova ekipa trenutno je u vrhu Premijer lige, a prethodno je vodio RNK Split. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sigurno bi to bio veliki korak za Sablića ukoliko bi prihvatio poziv s Poljuda, no i dalje je tek druga ili treća opcija za Hajduk, koji podhitno mora pronaći provjerenog trenera kako bi se spasio nastavka blamaže.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi