Nakon više od 10 godina Ivan Klasnić je dobio pravnu borbu i višemilionsku odštetu!

Spor je konačno završen

Nakon više od 10 godina Ivan Klasnić je dobio pravnu borbu i višemilionsku odštetu!

Edmir Škorić

Bivši hrvatski napadač Ivan Klasnić pobijedio je u pravnoj borbi koja je trajala više od 10 godina.

Klasniću je, dok je još igrao u Bremenu za Werder, oštećen bubreg i njegov život bio je u opasnosti. Dugogodišnjeg klupskog doktora Götza Dimanskog, i još dvoje doktora  Klasnić smatra odgovornima za svoje teško zdravstveno stanje i gubitak bubrega.

Još davne 2004. godine je započeo postupak, a tek sada je okončan i Klasnić iz njega izlazi kao pobjednik, te će dobiti četiri miliona eura odštete.

Iznos od četiri miliona odštete zbog nemogućnosti ostvarenja zarade uslijed lošeg zdravstvenog stanja bit će isplaćeno iz osiguranja okrivljenika.

Problemi su počeli još 2007. godine kada mu je transplantiran bubreg majke Šime, koji je tijelo već drugi dan odbacilo. Iste godine u martu na Klinici u Hannoveru Ivanov donator bio je njegov otac.

Operacija je uspjela i vratio se na terene. Međutim, 2016. godine je i taj bubreg otkazao, da bi u oktobru 2017. godine u Zagrebu obavio treću transplataciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od tada Ivan Klasnić živi normalnim životom zdravog čovjeka. Živi u Hamburgu, često posjećuje Hrvatsku, a i dalje se bavi nogometom. Ima menadžersku agenciju, putuje po Njemačkoj i Hrvatskoj i skautira talentovane igrače.

Osim za Werder, igrao je za St. Pauli, Nantes, Bolton i Mainz.

Top Komentari

Realist
Sretno kralju
3 1
WOLF20
**** pare kad je njemu zdravlje unisteno ali u svakom slucaju sretno legendo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi