Klasnić će dobiti čak tri miliona odštete zbog propusta doktora Werdera iz Bremena

Nisu na vrijeme otkrili bolest

Klasnić će dobiti čak tri miliona odštete zbog propusta doktora Werdera iz Bremena

E. Čaušević

Hrvatski napadač Ivan Klasnić prije sedam godina bio je primoran da završi svoju karijeru zbog zdravstvenih problema.

Klasnić je tri puta morao na transplataciju bubrega nakon što je njegovo tijelo odbilo prvo bubreg njegovog oca, a zatim i majke. No, na svu sreću treća transplatacija bila je uspješna i Klasnić se osjeća dobro.

Ovaj 40-godišnjak ponovo se našao u centru pažnje nakon što su njemački mediji objavili da će dobiti čak tri miliona eura odštete zbog ljekarskig pogrešaka.

Klasnić je još od 2007. godine u sporu za doktorima iz Werder Bremena i čini se da je slučaj konačno završen. Mediji u Njemačkoj pišu da je sud donio odluku da je Klasnić žrtva u svemu tome, te da će dobiti čak tri miliona eura odšetete.

Hrvat je tužio tadašnje doktore Werdera u kojem je nekada nastupao, Fotza Dimanskog i Manju Guha, te ih je optužio da nisu na vrijeme prepoznali bolest koju je imao, te koju su morali dijagnosticirati analizom krvi koju su tada često uzimali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije dvije godine na suđenju su dokazane greške koje su pravili Werderovi doktori i nema dileme da su mogli spasiti Klasnića silnih transplatacija bubrega da je na vrijeme otkrivena bolest. Navodno, bolest se trebala otkriti već 2002. godine, ali je tek pet godina kasnije saznao da mora na transplataciju bubrega.

Navodno, Klasnić će dobiti veliku odštetu za muku koju je pretrpio tih godina u iznosu od tri miliona eura. Klasnić je u Werder stigao na ljeto 2001. godine, a klub je napustio sedam godina kasnije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi