Mnogi će teško i povjerovati u novi potez u karijeri Ivana Lendrića
Lendrić u duelu protiv Fanima (FK Sarajevo)

Očigledno da je pri kraju igračke karijere

Mnogi će teško i povjerovati u novi potez u karijeri Ivana Lendrića

Samir Mlaćo

Ivan Lendrić prava je nogometna ptica selica. Promijenio je Lendrić veliki broj klubova, ali još uvijek "uživa" u nogometu.

Često mijenja sredine, ne može se smiriti i tako će vjerovatno biti i u narednim godinama.

Lendrić je bio veliki talenat Hajduka, no nije opravdao očekivanja. Bio je i u Premijer ligi BiH, nastupao za Zrinjski, pa kasnije Željezničar, gdje je bio jedan od ljubimac Manijaka.

Od ljeta je bez kluba, a posljednji angažman imao je u Hrvatskom Dragovoljcu gdje je upisao deset nastupa.

U potrazi je za novom sredinom, no čini se da je to sada riješeno. Lendrić će put Francuske, ali vjerovali ili ne, njegov novi klub je francuski Avion. Ovaj klub se takmičiti u šestom rangu francuskog nogometa, te je jasno da je Lendrić pri samom kraju igračke karijere.

Sa 32 godine igrati u šestom rangu nije nimalo lako, ali ko zna šta su procijeniti čelnici kluba o kojem je teško i pronaći više informacija putem interneta.

Lendrić je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za belgijski Rupel Boom, te Tsarsko Selo, Neu Salamis, Hermannstadt, Olimpiju, Lens, Milsami, Celje, Hajduk, Zulte Waregem, Lokomotivu...

Navijači su ga mnogo cijenili na Grbavici                                                                                                                                                                                       

U Hajduku je bio jedan od najtalentiranijih juniora, očekivala se velika karijera, svi su to predviđali, ali nije se desila. Prošao je ovaj rođeni Splićanin i sve omladinske selekcije Hrvatske, te stigao do U-21 selekcije gdje je upisao sedam nastupa uz dva pogotka.

Novi klub sa dosta nepoznanica

O Avionu je teško pronaći više informacija. Tek se može vidjeti da su ispali od drugoligaša Red Stara u Kupu Francuske porazom 1:0, a ove zime su pored Lendrića angažovali i Faresa Challa, te Mehdija Stallonea i Abdoula Coulibalyja.

Većina nogometaša je iz Francuske, a prema transfermarktu nemaju ni tržišnu cijenu. Prema transfermarktu vrijednost nekada prvog strijelaca Premijer lige je 10.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi