Plate kasnile, nogometaši bez priprema kreću u sezonu, a doveli su Ivana Lendrića

Iskusni napadač napustio Belgiju

Plate kasnile, nogometaši bez priprema kreću u sezonu, a doveli su Ivana Lendrića

S. Mlaćo
Nekada prvi strijelac Premijer lige naše zemlje Ivan Lendrić pronašao je novi klub. Sasvim neočekivano, Lendrić je napustio Belgiju i vratio se u Hrvatsku.

U narednom periodu nosit će dres Hrvatskog Dragovoljca, člana 1. HNL, druge lige Hrvatske.

Dragovoljac je imao mnogo problema uoči drugog dijela sezone, no uspio se konsolidovati. Doveo je iz Osijeka na posudbu hrvatskog-nigerijskog defanzivca Uwema Alexandera, kao i Marija Veljaču koji je stigao iz Lokomotive.

Iz Rumunije je stigao srbijanski internacionalac, a iz Belgije upravo Lendrić.

Lendrić je bio U-21 reprezentativac Hrvatske, a nastupao je i za splitski Hajduk. Sjajan je bio u dresu Željezničara gdje je u 82 utakmice upisao 39 pogodaka i dodao deset asistencija.

Nastupao je i za Zrinjski, a okušao se i u Belgiji, Austriji, Italiji, Sloveniji, Moldaviji, Grčkoj, Francuskoj, Rumuniji...

Oglasi

Posljednji angažman imao je  u belgijskom Rupel Boom, no sada 31-godišnji Splićanin kreće u nove izazove.

Za hrvatske medije Lendrić je kazao da se u Hrvatsku vratio zbog prijatelja Ivana Božića, koji je sada trener ovog tima.

Nije kaže imao namjeru da se vrati u Hrvatsku, ali to je presudilo.

Dragovoljac je bio u velikim problemima tokom priprema, nogometaši su odbili trenirati zbog zaostalih plata iz prošle godine, ali je sponzor kluba ipak smirio situaciju.

Uplatio je prvu ratu i nogometašima uplatnicu pokazao na treningu. Oni su zatim počeli trenirati i saa ih očekuje gostovanje Rudešu. Vrlo teška situacija jer bez priprema ulazu u drugi dio sezone.

Trener Božić je za SportNews kazao da je svjestan situacije, no da to neće koristiti kao alibi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kazao je da je zamolio Lendrića da se vrati. Hrvatski Dragovoljac je na posljednjem mjestu sa samo 12 bodova u 17 utakmica. Očekuje ga grčevita borba za opstanak i pravo čudo ukoliko se želi spasiti.

U subotu putuju lideru na tabeli koji suvereno gazi ka elitnom rangu hrvatskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi