Perišić samo posebne saigrače pozvao da zajedno poziraju, pa objavio poruku i digao sve na noge

U Dalmaciji su zbog toga ponosni

Perišić samo posebne saigrače pozvao da zajedno poziraju, pa objavio poruku i digao sve na noge

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je fantastičan rezultat u Kataru jer je uspjela da osvoji treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a nakon pobjede protiv Maroka (2:1) igrači ove selekcije znali su kako da proslave novi veliki uspjeh. Ipak, u centru pažnje našao se posebno Ivan Perišić zbog objave na Instagramu.

Za Hrvatsku ovo je bio šesti nastup na ovom velikom takmičenju i već treću put Vatreni su uspjeli da osvoje medalju što je za svaku pohvalu.

Poznato je da je Hrvatska bronzu osvojila 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj, dok su prije četiri godine u Rusiji osvojili srebro nakon poraza od Francuske u finalnoj utakmici.

Izabranici Zlatka Dalića ovaj put su ponovo bili bronzani što je sigurno veliki uspjeh za naše susjede.

Hrvatska je danas u meču za treće mjesto na Khalifa stadionu pobijedila selekciju Maroka sa 2:1. Marokanci su bili najveća senzacija na ovom Svjetskom prvenstvu, ali nisu mogli do medalje pored Hrvatske.

Oglasi

Nakon utakmice igrači i navijači Hrvatske znali su kako da proslave pobjedu, a slavlje se nastavilo u svlačionici i hotelu u kojem se nalaze Vatreni.

Mnogi od njih oglasili su se i na društvenim mrežama kako bi pokazali dio atmosfere i slavlja, a posebno u centru pažnje zbog fotografije na Instagramu našao se iskusni Ivan Perišić.

Ovaj 33-godišnji fudbaler Tottenhama nakon dodjele medalja pozirao je sa svojim saigračima, ali su za ovu fotografiju nisu mogli baš svi igrači Hrvatske da poziraju.

Naime, pozirali su samo fudbaleri koji su nekada ili koji još uvijek igraju za Hajduk iz Splita, a Perišić je objavio tu fotografiju na Instagramu i oduševio je sa svojim opisom.

"Splite poludi", poručio je Perišić koji je ponikao u Hajduku iz kojeg je još kao omladinac otišao u francuski Sochaux.

   Fotografija koju je Ivan Perišić večeras objavio na Instagramu i oduševio navijače splitskog Hajduka

U seniorskoj karijeri igrao je za Sochauc, KSV Roeselare, Club Brugge, B. Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham za koji nastupa od ove sezone.

Za prvi tim Hajduka nije nikada debitovao jer je još kao omladinac napustio Split, ali mnogi su sigurni da će Perišić obući dres najdražeg kluba prije nego što završi svoju igračku karijeru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Perišić je ljetos potpisao za Tottenham ugovor do ljeta 2024. godine, a da li će nakon isteka te saradnje odlučiti da se vrati u Hajduk ostaje nam da vidimo.

Što se tiče reprezentacije Hrvatske za njega je ovo druga medalja na velikim takmičenjima, a za Vatrene je odigrao čak 123 utakmice i uspio je zabiti 33 gola.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi