Tek će sada biti drag svim Dalmatincima: Ivan Perišić oduševio izjavom poslije potpisa za Hajduk!
Ivan Perišić se konačno vratio na Poljud. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Sjajni hrvatski fudbaler

Tek će sada biti drag svim Dalmatincima: Ivan Perišić oduševio izjavom poslije potpisa za Hajduk!

Eldar Ganibegović

Ivan Perišić se konačno vratio u HNK Hajduk nakon dosta nagađanja. Nakon potpisa ugovora dao je izjavu zbog koje će tek biti omiljen u Dalmaciji koja gotovo cijela navija za Hajduk.

Sinoć je Fabrizio Romano najavio, a danas je i zvanično - Ivan Perišić se vratio u HNK Hajduk i s ovim timom će pokušati osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Pratiocima se posebno dojmio i video koji je Hajduk objavio. Pravi mali film i sve je stalo u nešto više od tri minute.

Zbog izjave koju je dao nakon potpisa sigurno će tek da pokupi simpatije u Splitu i okolici. Kaže da je odbio mnogo ponuda da dođe u Hajduk.

"Odbio sam dosta ponuda, bilo ih je. Svi su znali da je vrlo moguće da ću doći ovdje. Počeli smo još u septembru pričati da bih došao u januaru, ali se onda dogodila ta povreda, najteža u mojoj karijeri. Sad sve dobro ide, nadam se da će sve biti ok", kazao je Perišić.

Oglasi

Treba se sve posložiti i ove godine mislim da Hajduk ima ekipu za to. Tu je i publika, koju je ove sezone predivno vidjeti i kod kuće i vani. Pozivam ih, trebamo svakoga i samo zajedno možemo napraviti velike stvari. Ne prihvaćam ništa manje od prvog mjesta i idemo se boriti", dodao je o borbi za titulu, te odgovorio na pitanje kako je bilo slušati mjesecima da se vrati:

"Dosadio sam ja vama i vi meni. S jedne strane je bilo lijepo, ali prošlog ljeta je bilo malo pretjerano, nije baš bilo ugodno. I na ulici, zbog djece i porodice, nije bilo baš lako, ali prošlo je. Sad sam tu, idemo raditi i idemo probati izvući najbolje iz ove priče. Pozivam navijače da nas prate još više i da svaku utakmicu napune Poljud."

Beograd će biti dom Ivana Perišića još neko vrijeme

Kaže da bi se na teren mogao vratiti u martu ili aprilu mjesecu. Za sada je sretan što može trčati bez reakcija:

"Kažem, idem korak po korak. Trčim i tu nema problema. Za dvije ili tri sedmice bih trebao početi trenirati s loptom. Neke prognoze za povratak su april, ali ne znam tačno kad. Neću žuriti jer može sve krenuti po zlu. Skoro 80 posto rehabilitacije sam u Beogradu pa ću i sad ići u Beograd, s njim uvijek radim kad sam povrijeđen. Mislim da ću fiksno doći ovdje krajem februara ili početkom marta."

Oglasi

Jasno je da povratak Ivana Perišića u Hajduk znači kako za taj klub tako i za cijelu HNL. Jedan je to od najboljih hrvatskih fudbalera kako trenutno, tako i u historiji. A bilo ih je mnogo dobrih.

S Bayernom je 2020. godine osvojio Ligu prvaka. Bio je prvak Italije s Interom, prvak Njemačke i s Bayernom i s Borussijom, s tri različita kluba je osvajao njemački kup, s Wolfsburgom je osvojio Superkup u Njemačkoj, dok je s Interom u Italiji osvajao kup i Superkup po jednom.

Perišić je dijete Hajduka iz kojeg je 2007. godine otišao u Sochaux. Igrao je u karijeri još za Roeselare, Club Brugge, BVB, Wolfsburg, Inter, Bayern i sada Tottenham.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za reprezentaciju Hrvatske je igrao 129 puta. Postigao je 33 gola i osvojio srebrenu i bronzanu medalju na dva prezhodna Mundijala.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti