Novi morbidni skandal u Hrvatskoj: Marko Livaja je u centru pažnje, ni kriv ni dužan!
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Za mnoge i dalje neshvatljivo

Novi morbidni skandal u Hrvatskoj: Marko Livaja je u centru pažnje, ni kriv ni dužan!

Admin Čaušević

Marko Livaja ne igra protiv Dinama zbog povrede u polufinalu Kupa Hrvatske, ali je opet u centru pažnje i to zbog dešavanja na drugom susretu polufinala između Lokomotive i Rijeke kojeg su gosti riješili sa 0:1 te izborili finale.

Na društvenim mreži X se pojavio krakti snimak koji može poprimti novi epitet morbignog skandala zbog svega šta se desilo poslije posljednjeg sudijskoj zvižduka u Kranjčevićevoj.

Naime, kako se može čuti na snimku dok je trener Rijeke, Željko Šopić, davao izjavu u pozadini se moglo čuti kako neko dobacuje: "Umri, Livaja!"

Poznato je da je zvijezda Hajduka već neko vrijeme na udaru pristalica Rijeke, ali da je meta morbidnog skandiranja kada se slavi plasman u finale Kupa djeluje zaista neshvatljivo.

Navijači Rijeke praktično ne biraju ni vrijeme ni mjesto kada će prozvati Livaju što su pokazali i danas te bi se moglo reći da sve prelazi granice sportskog.

Popularna Armada je je i tokom derbija protiv Dinama igranom na Maksimiru skandirarala "Umri, Livaja", na šta su pomalo neshvatljivo pristalice Modrih uzvratile aplauzom.

Oglasi

Sve je krenulo sredinom prošle godine kada se na jednom treningu reprezentacije Hrvatske na Rujevici Livaja žestoko sukobio sa navijačima Rijeke te je umalo došlo i do fizičkog obračuna.

Poslije svega je "desetka" Hajduka odlučila da digne sidro i oprosti se od reprzentacije, ali Armada nije prestala sa morbidnim uvredama, a čak su jedno vrijeme i koristili i naljepnice s napisom "Umri, Livaja".

Ono što je zabrinjavajuće što su i navijači MNK Rijeka mogli čuti kako zajedno u glas kliču "Umri, Livaja", što je bio slučaj u decembru prošle godine.

Inače, HNS je u nekoliko navrata znao kazniti Rijeku zbog sramotnog skandiranja. To je bio slučaj i sa kraja februara kada je novčana kazna iznosila 7.100 eura.

Zanimljivo da sljedeći ligaški meč Rijeka igra upravo protiv Hajduka. Kako sada stvari stoje Livaja će zbog problema sa povredom propustiti ogled na Rujevici.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi