Reusu iz cijelog svijeta stižu poruke, ali ona iz Splita je baš posebna: "Kakav igrač..."

Ivan Perišić se oglasio na Instagramu

Reusu iz cijelog svijeta stižu poruke, ali ona iz Splita je baš posebna: "Kakav igrač..."

Endin Čaušević

Borussia Dortmund potvrdila je danas da će Marco Reus nakon 12 godina napustiti ovaj klub jer je odlučio da neće produžiti ugovor na kraju sezone. Reus je dobio mnoge poruke iz cijelog svijeta, a stigla je jedna i iz Splita i to od Ivana Perišića.

Reus je u Dortmund stigao još na ljeto 2012. godine za 17 miliona eura iz B. Monchengladbach i postao je ikona ovog kluba.

Već je bilo riječi u posljednje vrijeme o tome da bi Reus mogao otići, ali su se navijači nadali da se to neće desiti i da će ovaj 34-godišnjak završiti svoju karijeru u Dortmundu što bi bio kraj kao iz bajke za njega i klub.

Međutim, nakon što je u posljednje vrijeme sve manje na terenu postalo je jasno da će teško doći do proženja ugovora jer Reus nije bio zadovoljan svojom minutažom, a to se danas potvrdilo.

Dortmund je potvrdio da Reus neće na kraju sezone produžiti ugovor i da će nakon 12 godina napustiti ovaj klub, te još uvijek nije poznato gdje će iskusni ofanzivac nastaviti svoju karijeru.

Odlazak Reusa iz Dortmunda mnoge je iznenadio, te je 34-godišnji Nijemac dobio mnoge poruke iz cijelog svijeta, a oglasio se i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić koji je svojevremeno nosio dres Dortmunda.

Oglasi

Perišić trenutno igra za Hajduk iz Splita, ali je igrao s Reusom u Dortmundu. Hrvat je godinu prije stigao u njemački klub i s Reusom je igrao polusezonu prije nego što je u januaru 2013. godine otišao u Wolfsburg.

Hrvatski fudbaler se također oglasio kada je vidio da Reus nakon 12 godina napušta Dortmund, te je svom nekadašnjem saigraču poslao poruku.

"Kakav igrač... 12 godina u crno-žutom dresu", napisao je Perišić uz emotikom čarobnjaka posvećenog Reusovim fudbalskim kvalitetima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

   Fotografija koju je Ivan Perišić objavio na Instagramu i poruka koju je posvetio Marcu Reusu

Reus je u dosadašnjoj karijeri odigrao 424 utakmice u dresu Dortmunda i uspio je postići 168 golova i dodati 128 asistencija. S ovim klubom je tri puta bio prvak Njemačke, te je osvojio dva trofeja DFB Pokala.

Također, tri puta je bio igrač sezone u Bundesligi, a u dva navrata pripala mu je nagrada za igrača godine u Njemačkoj. Sigurno da bi njegova statistika bila i "bogatija" da nije imao česte probleme s teškim povredama.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FCBFCBFCB
Perisic trenutno igra za Hajduk? Mozda ce igrat al trenutno sigurno ne igra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi