Perišić napravio ludnicu u Splitu, pa sjeo u avion i otišao u Beograd, zna se šta radi u Srbiji

Hrvat u centru pažnje već danima

Perišić napravio ludnicu u Splitu, pa sjeo u avion i otišao u Beograd, zna se šta radi u Srbiji

Endin Čaušević

U petak je cijela Evropa pričala o Ivanu Perišiću koji je iznenadio mnoge odlukom da napusti Tottenham i ode na posudbu u Hajduk. Nakon euforije u Splitu i zvaničnog predstavljanja iskusni Hrvat sjeo je u avion i otišao u Beograd.

Perišićeva avantura u Tottenhamu u koji je stigao na ljeto 2022. godine iz Intera nije bila baš najuspješnija, a nakon što je u septembru doživio tešku povredu koljena već tada ga je trener Ange Postecoglu otpisao.

Iskusni 34-godišnjak je odlučio da pristane na pozive iz Splita koji traju već mjesecima i vratio se u Hajduk gdje će igrati na posudbi do kraja sezone, a zatim i potpisati jednogodišnji ugovor s matičnim klubom.

No, za Perišića povratak u Split nije baš onako bajan kako je očekivao jer je i dalje povrijeđen i morat će pričekati na debi u dresu voljenog kluba.

Prema posljednjim informacijama Perišić će za igru biti spreman tek početkom aprila. On ne želi da žuri s oporavkom dok ne bude 100% spreman jer želi i da igra na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Oglasi

Nakon što je njegov povratak u Hajduk odjeknuo širom Evrope, te je u Splitu počela nevjerovatna euforija Perišić se u ovom gradu u Dalmaciji nije dugo zadržao.

On je ubrzo nakon zvaničnog predstavljanja na Poljudu sjeo u avion i otišao u Beograd što je potvrdio i fotografijom na Instagramu.

Objavio je fotografiju iz teretane i pokazao da vrijedno trenira, te se označio da je u Beogradu, ali i objavio stihove poznate pjesme: "Ne mogu stati, ne želim stati (Can't stop, won't stop)".

   Ivan Perišić fotografijom iz teretane otkrio da se nalazi ponovo u Beogradu

Perišić često boravi u glavom gradu Srbije u posljednjim mjesecima jer upravo tamo ide na rehabilitaciju, odnosno oporavak od povrede. Hrvat vrijedno trenira i želi biti maksimalno spreman za povratak na teren.

Oglasi

Nedavno je boravak u Beogradu iskoristio i kako bi pogledao utakmicu ABA lige u prepunoj Areni gdje su igrali Partizan i Crvena zvezda.

Beograd je čini se ključna stanica Perišićevog oporavka od povrede, ali bi se uskoro on trebao ponovo vratiti u Split.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Perišić je ponikao u Hajduku, ali nikada nije zaigrao za prvi tim jer je još kao tinejdžer otišao u inostranstvo.

Igrao je prvo za Sochaux, a zatim za KSV Roeselare, Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Bayern, Inter i Tottenham.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi