Fali Hrvatskoj kao ozeblom sunce: O Ivanu Perišiću objavljen čudesan podatak, zvuči nestvarno!

Veliko dostignuće iskusnog fudbalera

Fali Hrvatskoj kao ozeblom sunce: O Ivanu Perišiću objavljen čudesan podatak, zvuči nestvarno!

Admin Čaušević

Ivana Perišića već nekoliko mjeseci nema na terenu što se odlično osjeti i na igrama reprezentacije Hrvatske. Splićanin je od krucijalne važnosti za Vatrene i njegovo odsustvo je i više nego primjetno.

Na dan odlučujuće utakmice za Evropsko prvenstvo između Hrvatske i Armenije, Englezi su objavili čudesan podatak o Perišiću koji će u februaru napuniti 35 godina.

Naime, Perišić je jedan od najbržih igrača Premiershipa kada se uzmu u obzir igrači stariji od 33 godine, a njegova maksimalna brzina je impresivna.

Iskusni krilni fudbaler je uspio ostvariti maksimalnu brzinu od čak 34.59 km/h što ga svrstava na deveto mjesto najbržih igrača Premiershipa iznad 33 godine.

Rekord drži Aaron Lennon do kojeg je stigao u dresu Burnleya 2021. godine. Englez je tada trčao brzinom od 35.88 km/h.

Oglasi

Hrvat je vrlo dobro ušao u novu sezonu Premiershipa, upisao je pet nastupa poslije čega je stigla teška povreda koljena i pauza od najmanje šest mjeseci.

Perišić nije mogao pomoći Vatrenim u mečevima kvalifikacija tokom oktobra i novembra i može s reći da je njegovo odsustvo najviše izraženo.

Prošlog mjeseca je bio na Opus Areni u Osijeku na meču protiv Turske, dok i duel protiv Armenije prati nestrpljivo iz svog doma.

Perišić je pred meč sa Armenijom poslao poruku podrške reprezentativnim kolegama

"Idemo po pobjedu. Sretno ekipa", javio se Perišić svojim reprezentativnim saigračima uz objavljenu fotografiju sa svojim sinom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već duže vremena se Peršić povezuje sa povratkom na Poljud, veliki je to san navijača Hajduka, a ne isključuje se mogućnost da bude i ostvaren na proljeće.

Iskusni fudbaler se oporavlja predviđenim tempom, već je počeo da trenira individualno i njegov povratak na teren se sigurno očekuje sa nestrpljenjem.

Top Komentari

to_je_tako
Trebali su zvati planetarnu fudbalsku zvijezdu Kozulja, ipak je to superstar kakvog nema. Taj bi unazadio i Real Madrid.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi