Hrvatska ostala bez jednog od ključnih igrača pred duel sa Španijom

Perišić ima koronavirus

Hrvatska ostala bez jednog od ključnih igrača pred duel sa Španijom

E. Škorić

Hrvatski nogometni savez sinoć je objavio da Ivan Perišić ima koronavirus.

Jedan od najboljih reprezentativaca Hrvatske propustit će sutrašnji meč osmine finala Evropskog prvenstva protiv Španije, pošto mora da ide u desetodnevnu samoizolaciju.

U slučaju da Hrvatska prođe, on bi propustio i eventualno četvrtfinale protiv Francuske ili Švicarske. Mogao bi zaigrati tek u finalu ako bi kojim slučajem tamo završila reprezentacija Hrvatske.

Selektoru Zlatku Daliću je Perišić bio nezamjenjiv na krilnoj poziciji. Umjesto zvijezde Intera trebao bi šansu na krilu dobiti Ante Rebić, Mislav Oršić ili Josip Brekalo.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Perišić je dao dva gola u grupnoj fazi. Bio je strijelac u remiju protiv Češke (1:1), ali i u pobjedi nad Škotskom (3:1). U tom je meču upisao i asistenciju.

Za reprezentaciju Hrvatske ukupno je odigrao 104 utakmice i postigao 30 golova. Protiv Češke je postao prvi nogometaš koji je zabio barem gol na četiri velika takmičenja za Vatrene. Bio je strijelac na SP-u 2014. godine, Euru 2016., SP 2018 i sada na ovom Euru.

Top Komentari

Realist
Aj sad nek neko kaze da nije nitko osim Gilmora bio zarazen u Škota. Znaci prema urfi on je jedino imo kontakt sa dva engleska igraca koja su zavrsila u izolaciji a noje niti sa jednim skotskim. I kako bas da je u nas bas Perisic pozitivan koji je u strasnoj formi. Nebi me cudilo da.mu sutra Broz Kova ili Luka budu kontakti
1 4
K79
Orišić imao sezonu iz snova možda odigra i bolje !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi