Dalić: Došli smo u hotel oko pet-šest ujutro, daj Bože da se opet ponovi

Otkrio koga ne bi želio u osmini finala

Dalić: Došli smo u hotel oko pet-šest ujutro, daj Bože da se opet ponovi

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala nakon pobjede protiv Škotske sa 3:1.

Hrvati su u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva uspjeli da dođu do pobjede koja ih je na kraju odvela u nokaut fazu ovog velikog takmičenja.

Vatreni u mečevima protiv Češke i Engleske nisu oduševili javnost, a na udaru velikih kritika našao se selektor Zlatko Dalić. Međutim, nakon sinoćnjeg meča situacija se znatno smirila, a Dalić se obratio novinarima po povratku u Rovinj.

Dalić je u razgovoru za hrvatske medije otkrio da su igrači sebi dali oduška nakon sinoćnje utakmice, te da su proslavili pobjedu protiv Škotske koja vraća samopouzdanje ovoj ekipi.

"Noć je bila slična onoj u Rusiji. Došli smo u hotel oko 5-6 ujutro, tako je bilo i tamo. Daj Bože da se ponovi. Malo smo proslavili, a sada se moramo pripremiti za dalje. Sada sigurno imamo veće samopouzdanje i veću sigurnost što će nam puno značiti u nastavku", rekao je Dalić na početku.

Selektora Hrvatske pitali su koju reprezentaciju priželjkuje u osmini finala Evropskog prvenstva.

Oglasi

"Želja za osminu finala? Nekako bih najradije izbjegao Španiju. Iako su u lošoj formi, oni su ipak nekako najkvalitetnija ekipa i imali su puno šansi protiv Šveđana i Poljaka. No, nemamo pravo birati. Pripremit ćemo se ko god dođe", dodao je selektor Hrvatske.

Osvrnuo se i na kritike koje je dobio na svoj račun nakon mečeva protiv Engleske i Češke u kojima su osvojili samo jedan bod.

"Ne obračunavam se ni sa kime. Ja samo želim da se hrvatska reprezentacija podržava. Ne možemo govoriti o nečem lošem, a još smo živi. Nemam ništa protiv kritika, ali smeta mi nedostatak podrške. Hrvatska zaslužuje podršku po svemu što je napravljeno u zadnjih 25 godina. Prvi i sam kažem kada nešto ne valja i nije dobro, ali ne volim zlonamjerne kritike', rekao je Dalić i nastavio.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Naravno da ima nezadovoljnih i imaju pravo. Nije dobro imati igrača koji nije sretan kada ne igra. Svaki dan pričamo, družimo se i to je dobro. Ne mogu usrećiti 26 igrača. Jako mi je teško trojicu poslati na tribinu, ali moram. Bilo mi je žao poslati Bradarića na tribinu, kao i Škorića i Oršića. Lako je pametovati stavi ovoga ili onoga. Iza Oršića je sjajna sezona u Dinamu, ali tu je Perišić. No, raskola nema. Ne smije nas ovo odvesti u krivom smjeru. Ne smijemo ući u euforiju. Odigrali smo dobru utakmicu, ali sad je moramo zaboraviti. Ne mislimo ovdje stati".

Reprezentacija Hrvatske će meč četvrtfinala Evropskog prvenstva igrati u ponedjeljak, a večeras će saznati svog protivnika. Potencijalni rivali Vatrenih u narednoj rundi su Španija, Poljska, Švedska i Slovačka.

Top Komentari

Obzirom da Hrvatsku uvijek sreca prati kad zatreba, garant Hrvatska dobia za protivnika Slovacku ili Poljsku.
1 4
rocccavela
kakva si ti neznalica. idu u osminu finala.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi