Hrvatska saznala rivala u osmini finala Eura

Nakon odigranih utakmica 3. kola grupe E

Hrvatska saznala rivala u osmini finala Eura

E. Škorić

Nakon što su odigrane utakmice 3. kola grupe E, poznato je protiv koga će Hrvatska igrati u osmini finala Eura.

Hrvatska je sinoć pobjedom nad Škotskom (3:1) izborila nokaut faze nakon blijedog otvaranja turnira, a na putu za četvrtfinale igrat će protiv bivšeg svjetskog i evropskog prvaka Španije.

Iako se činilo da će Hrvatskoj rival biti Švedska, situacija se u samom finišu promijenila. Švedska je pobjedom nad Poljskom (3:2) zasjela na prvo mjesto grupe, dok je Španija završila druga na tabeli.

Na kraju je gol rezerviste Claessona u 94. minuti Švedskoj donio pobjedu nad Poljacima, a Španiji viceprvaka svijeta za protivnika u osmini finala.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić nije želio Španiju, ali želja mu se nije ostvarila pa će njegova selekcija morati da igra protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu.

Za sada je još poznato da u osmini finala igraju Wales i Danska, Nizozemska i Češka te Italija i Austrija.

Top Komentari

Hanson091
Španija je pobjedom nad poljskom zasjela na prvo mjesto, dok je španija zavrsila druga na tabeli buhahaha Dobro pa španija nije pobijedila španiju
7 0
Nije.bitno
Proci ce Spance. Nikad goru Španiju nisam gledao kao ovo prvenstvo. Sretno
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi