Perišić mislio da je u raju, a onda je progledao: Srceparajuća scena pogađa u srce sve osim Dinamo

Bijeli poraženi od Rijeke

Perišić mislio da je u raju, a onda je progledao: Srceparajuća scena pogađa u srce sve osim Dinamo

Admin Čaušević

Ivan Perišić je na Poljud stigao sav ushićen i presretan što je konačno u klubu za kojeg navija od djetinjstva, ali je kultni splitski stadion napustio razočaran baš kao i ostalih 30-ak hiljada Hajdukovaca zbog šokantno poraza od Rijeke i pored vodstva nakon prvog poluvremena. 

Perišić se zajedno sa Josipom Brekalom predstavio publici na Poljudu. S obzirom na atmosferu izgledalo je kao da se legendarni Vatreni nalazi u raju.

Igrao je čuveni Hrvat za velikane poput Borussije, Intera, Bayerna, Tottenhama, ali nigdje imao tako topao i srčan doček kao na Poljudu. 

I nakon prvog poluvremena je bio i više nego zadovoljan. Hajduk je vodio i sve je slutilo na novu pobjedu.

Međutim, drugom poluvremenu apsolutni šok. Rijeka je odigrala fantastičnih 60-ak minuta sa sudijskom nadoknadom te je slavila zasluženu pobjedu.

Oglasi

U jednom trenutku kamere su prikazale Perišića na trenutku i iskusni fudbaler je djelovao jako zabrinuto.

Bilo je to nakon što je God zabio gol za vodstvo Rijeke, ali su ga sudije zbog igranja rukom poništeno.

Perišić prilikom predstavljanja na Poljudu; Foto: Cropix

Kako god, vidjeti zabrinutog Perišića nije sigurno ugodno. Taj detalj možete pogledati ovdje.

Drugo poluvrijeme protiv Rijeke je pokazalo da je Hajduk itekako ranjiv te da se još uvijek treba puno raditi za osvajanje titule. 

Možda je i Perišić u tim trenucima "progledao" i shvatio da će za šampionski pehar njegovi saigrači morati proliti još mnogo znoja.

Oglasi

Inače, legendarni Vatreni će morati itekako strpljiv pošto će na teren tek u aprilu jer njegov oporavak od puknuća križnih ligamenata još uvijek traje. 

S porazom od Rijeke Hajduk je izgubio prvo mjesto na tabeli, a možda i Marka Livaju na (ne)određen period.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kapiten Splićana je meč napustio prije sudijske nadoknade zbog povrede zgloba, a na kraju su ga kamere prikazale utučenog na klupi.

Hajduk u narednom kolu čeka novo teško gostovanje i to Osijeku, a ostaje da se vidi da li će prvi poraz Mislava Karoglana na klupi ostaviti traga na ekipu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi