Josip Brekalo stigao u Split, a danas se sprema nešto veliko

U jadranskom derbiju

Josip Brekalo stigao u Split, a danas se sprema nešto veliko

Edmir Škorić

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo stigao je u Split, te se nalazi pred potpisom za Hajduk.

Brekalo je bio jako blizu povratka na Maksimir, ali u posljednji čas je transfer propao, a onda je iznenada igrač Fiorentine dogovorio posudbu u Split, kako bi s Hajdukom proslavio titulu koja se čeka od 2005. godine.

Kako Sportske novosti saznaju, sprema se velika prezentacija ove fudbalske zvijezde pred više od 30.000 navijača na stadionu Poljud, gdje će se danas odigrati veliki derbi između Hajduka i Rijeke.

Medijsku premijeru Brekalo će imati dan kasnije nakon što u ponedjeljak ujutro obavi ljekarski pregled, a potom njegov menadžer Andy Bara i advokat Davor Radić s Hajdukom riješe sve papire za poslusezonsku posudbu iz Fiorentine na Poljud.

Euforija je u Splitu dosegla vrhunac, a tek ako se danas upiše pobjeda u jadranskom derbiju protiv drugoplasirane Rijeke...

Oglasi

Podsjećamo da je Hajduk ranije predstavio Ivana Perišića, koji je stigao iz Tottenhama, vratio se i Nikola Kalinić, a Brekalo će biti šlag na kraju torte.

Brekala niko nije očekivao u Hajduku, no u fudbalu je sve moguće, a njegov potez sinoć je po prvi put komentarisao trener Dinama Sergej Jakirović.

"Imali smo najbolju vjeru da ćemo završiti posao. Nekad ide, nekad ne ide. Imali smo želju i mi i Josip, ali se nije realiziralo. Moramo ići dalje."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je sada sa 37 bodova na trećem mjestu i ima četiri boda manje od Hajduka i jedan od drugoplasirane Rijeke. Daleko od toga da je išta riješeno, ali Zagrepčani moraju da nastave pobjeđivati ako planiraju nastaviti dominaciju u HNL.-u i ako žele opet biti prvaci.

Dinamo će u 21. kolu na Maksimiru ugostiti Goricu i opet će imati situaciju gdje mora ostvariti pobjedu, ali čini se da u ovom trentuku sve u svojim rukama ima Hajduk i da splitski bili odavno nisu bili tako blizu tituli.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi