Engleze je ostavio u nevjerici: Nestvarno je ono što radi Ivan Perišić
Foto - EPA

Kakva utakmica hrvatskog fudbalera

Engleze je ostavio u nevjerici: Nestvarno je ono što radi Ivan Perišić

M. Šljivak

Ivan Perišić fenomenalno je počeo karijeru u redovima Tottenhama.

Iskusni 33-godišnjak iz Hrvatske perfektno se uklopio u tim Antonija Contea koji je još jednom pokazao da itekako dobro zna raditi s ovim fudbalerom.

Nakon što je u prošlom kolu bio ključan čovjek u osvajanju jednog boda na Stamford Bridgeu kod Chelseaja (2:2), danas je Perišić ponovo odigrao meč za pamćenje.

Njegov nastup ostavio je Engleze bez daha. Asistirao je Harryju Kaneu za jedini pogodak protiv Wolverhamptona (1:0), ali na terenu je ovaj fudbaler bio apsolutno nezaustavljiv.

Statistika to jasno pokazuje. Perišić je bez dileme igrač utakmice jer je dominirao u svim segmentima igre.

Tako je hrvatski reprezentativac dobio najviše duela na današnjem meču (7), imao je najviše startova (5), kreirao je najviše šansi (3) te je na kraju upisao asistenciju.

Oglasi

Ivan Perišić je tako na fenomenalan način krenuo u dresu Tottenhama. Ovo mu je već druga asistencija, a treba svakako istaći da on još uvijek nije potpuno spreman.

Hrvatski fudbaler je zbog povrede propustio veći dio predsezone. Umjesto njega igrao je Ryan Sessegnon, ali polako Perišić preuzima mjesto na lijevom boku Spursa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je odlično ušao u novu sezonu. Londonski tim ima dvije pobjede i remi i ukupno je osvojio sedam bodova.

Antonio Conte je najavio napad na sam vrh tabele. Dobio je igrače koje je želio i vidjet ćemo koliko će Spursi uspjeti da naprave u Premiershipu.

Promo

Top Komentari

bhodzic
Jako zahvalan igrač, da je nama u repki jedan ovakav
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi