Tuchel i Conte govorili o incidentu

Obračun trenera

Tuchel i Conte govorili o incidentu

E. Škorić

Chelsea i Tottenham podijelili su bodove (2:2) u meču drugog kola engleskog Premiershipa.

Chelsea je bio na korak od nove pobjede, ali je Harry Kane u 96. minuti uspio pogoditi za izjednačenje i veliki bod Spursa.

Ovaj derbi obilježio je sukob trenera Thomasa Tuchela i Antonija Contea. Još negdje sredinom drugog dijela, kada je Hojberg pogodio za 1:1, umalo fizički obračun njih dvojice jer je navodno Tuchel bio isprovociran pretjeranim radovanjem Contea.

Kada je Kane dao gol na kraju, Conte je počeo ludo da slavi, a došlo je do novog obračuna kada je Italijan pružio ruku Nijemcu. Uradio je to tako što je okrenuo glavu od njega, što je ovoga dodatno razbijesnilo.

Tuchel je u jednom momentu uhvatio Contea čvrsto za ruku i nije htio da je pusti, što je izazvalo žestoke scene u koje su se uključili i brojni igrači i osoblje.

Oglasi

Nakon meča, Tuchel je objasnio šta se dešavalo na kraju i šta je razlog takvog ponašanja.

"Mislio sam da kad se rukujemo, da se gledamo u oči, a on je imao drugačije mišljenje. Nije bilo potrebno, ali puno toga nije bilo potrebno", rekao je Tuchel, koji je dodao:

"Nema problema. Emotivno je. To je utakmica, to je Premier liga. Volimo je i emotivni smo treneri. Ako se sretnemo, sretnemo se. Ako ne, ne. Nije problem, to je između nogometne utakmice. Hajde dečki. Ništa se loše nije dogodilo."

Conte je nakon toga također upitan o incidentu, rekavši: " Ne želim komentarisati situaciju jer mislim da to nije sada najvažnije. Ako postoji problem, to je između mene i njega", rekao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea i Tottenham imaju po četiri boda. Spursi će u narednom kolu ugostiti Wolverhampton, dok će Plavci u goste Leedsu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Udri ga Mehmede hehe
5 0
davide.azzurri
Kako da ga Conte gleda u oci kad ne moze od sramote. Koja sudiska lakrdija, cak bi i Gigovic pozavidio ovom Tayloru
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi