Ivan Rakitić pokazao zašto nosi nadimak 'Raketa' i zbog čega je dobio silnu lovu u Arabiji

Spektakularan gol Hrvata

Ivan Rakitić pokazao zašto nosi nadimak 'Raketa' i zbog čega je dobio silnu lovu u Arabiji

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić (35) postigao pobjednički pogodak za Al Shabab u pobjedi ovog kluba u 20. kolu prvenstva Saudijske Arabije protiv ekipe Damaca. Gol je zaista fenomenalan.

Ivan Rakitić danas je na debiju za Al Shabab pokazao zašto nosi nadimak Raketa i zbog čega je dobio silan novac od bogatih Saudijaca.

Njegov Al Shabab je u 20. kolu prvenstva Saudijske Arabije savladao na gostovanju Damac s 1:0. Hrvat je bio strijelac jedinog pogotka u 82. minuti.

Ne postoji golman koji bi odbranio ovaj udarac. Rakitić je u svom stilu, udarcem s oko 20-ak metara poslao loptu u same rašlje protivničkog gola za trijumf svog tima od 1:0.

Oglasi

Perfektan debi za 35-godišnjeg veznjaka koji još uvijek posjeduje vrhunski kvalitet i nije nikakvo čudo što ga i dalje mnogi žele vidjeti u reprezentaciji Hrvatske.

Rakitić je prethodne tri i po godine nosio dres Seville, ali je mnoge iznenadio odlukom da ode u Saudijsku Arabiju usred sezone u kojoj tim iz Andaluzije igra dosta skromno.

Razočarao je tom odlukom navijače ovog kluba. Ipak, ponuda koju je dobio iz Saudijske Arabije ne dobija se svaki dan i novac je u ovom slučaju presudio.

Podsjetimo, hrvatski internacionalac je karijeru počeo u švicarskom Baselu. Preko Schalkea je došao u Sevillu, a zatim u Barcelonu s kojom je postigao najveće uspjehe.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 106 utakmica i postigao je 15 pogodaka, a najveći uspjeh je svakako osvajanje srebra u Rusiji 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi