Rakitić objasnio šta znači broj 30, nikome u Hrvatskoj nije bilo jasno šta je bivši Vatreni mislio
Foto: Al Shabab/Twitter

Ostavio prostora za nagađanja

Rakitić objasnio šta znači broj 30, nikome u Hrvatskoj nije bilo jasno šta je bivši Vatreni mislio

Endin Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Ivan Rakitić, zvanično je potpisao za saudijski Al Shabab i zadužio dres s brojem 30, te je jutros objasnio zbog čega je izabrao baš taj broj, ali mnogima nije bilo odmah jasno na šta je iskusni veznjak mislio.

Rakitić je u samom finišu januarskog prelaznog roka iznenadio sve odlukom da napusti Sevillu i karijeru nastavi u dalekoj Saudijskoj Arabiji.

Iskusni veznjak je Sevillu napustio nakon skoro četiri godine iako su mnogi vjerovali da će u tom klubu završiti karijeru. Međutim, nakon što je stigla ponuda Al Shababa nekadašnji hrvatski reprezentativac odlučio je da je spreman za novi izazov.

Rakitić je sporazumno raskinuo ugovor sa Sevillom i kao slobodan igrač otišao je u Al Shabab s kojim je potpisao saradnju do ljeta 2025. godine.

Ovaj 35-godišnji fudbaler je zvanično predstavljen u saudijskom klubu i odlučio je da zaduži dres s brojem 30 koji ranije nije nosio u karijeri. Obično je nosio broj sedam, deset, jedanaest ili četiri kao što je bio slučaj u Barceloni.

Oglasi

Rakitić je odlukom da uzme broj 30 sve iznenadio, a jutros je na društvenim mrežama objasnio zašto je to uradio. Međutim, mnogi nisu baš shvatili šta je Rakitić htio da kaže.

"Početak u novim bojama. Broj 30 simbolizira značajan cilj za državu, a to je odraz moje posvećenosti ovom projektu. Zahvalan sam na odličnom dočeku u Al Shabab", poručio je Rakitić.

Mnogima nije bilo jasno da li je Rakitić mislio na trenutak u dresu reprezentacije Hrvatske jer broj 30 se ne odnosi na njegov učinak u nacionalnoj selekciji jer je za Vatrene na 106 utakmica zabio 15 golova.

Također, i u Hrvatskoj su se pitali da li se to odnosi na neki drugi pogodak te reprezentacije ili je taj broj simbol za nešto drugo.

Međutim, ubrzo je stiglo i objašnjenje na šta je iskusni Hrvat mislio. On je broj 30 uzeo zbog Saudijske Arabije, odnosno projekta za budućnost ove zemlje.

"Moji omiljeni brojevi su bili zauzeti, a u projektu Vizija Saudijske Arabije 2030. sam uzeo broj 30 kako bih im dao svoju podršku", objasnio je Rakitić.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ode ti u arape,kakva hrv bolan!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi