Baš zvuči plaćenički: Fudbalska Evropa u nevjerici zbog Rakitićevih riječi, Krossu pao mrak na oči

Mnogi su ostali iznenađeni

Baš zvuči plaćenički: Fudbalska Evropa u nevjerici zbog Rakitićevih riječi, Krossu pao mrak na oči

Admin Čaušević

Za razliku od prošle godine Saudijci su ovaj put tokom zimskog prijelaznog roka bili poprilično štedljivi i uspjeli su dovesti samo jednog igrača svjetske klase. U pitanju je Ivan Rakitić koji je potpisao ugovor na 18 mjeseci sa ekipom Al Shababa.

Početkom sedmice Rakitić je u suzama napustio Sevillu, a već danas je opet osmijeh na njegovom licu kako i ne bi bio kad je postao najplaćeniji igrač novog kluba.

Prema informacijama inostranih medija bivši hrvatski reprezentativac će za 18 mjeseci ugovora zaraditi 20-ak miliona eura. Novac kakav je u Sevilli, ali i bilo gdje u Evropi mogao sanjati.

Upravo je novac glavni razlog zašto evropske zvijezde odlaze kod Saudijca, mnogi ih nazivaju plaćenicima, a među najvećim kritičarima je svakako Toni Kroos.

Bit će zanimljivo za vidjeti Kroosovu reakciju nakon što čuje Rakitićeve izjave sa zvaničnog predstavljanja u Al Shababu.

Oglasi

"Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al Shababu i projektu Vizija Saudijske Arabije 2030 uzeo sam broj 30", rekao je Hrvat te nastavio:

"To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost", poslije čega je uslijedila još jedna znakovita izjava.

"Izabrao sam Al Shabab nakon što sam čitao o klupskoj historiji. Vjerujem da je vrijeme za novi i veliki izazov sa Al Shababom", završio je iskusni veznjak.

Inače, Al Shabab je klub osnovan 1947. godine. Na fudbalskoj mapi je do unazad dvije godine bio poprilično anoniman baš kao i većina saudijskih klubova.

Ovaj klub je upamćen po tome da je osvojio prvo izdanje profesionalnog prvenstva Saudijske Arabije 1991. godine. Zadnjih sezona završavaju uglavnom van top tri vodeće ekipe.

Al Shabab za razliku od Al Ahlija, Al Nassra, Al Hilala i Al Ittihada nema podršku kraljevske porodice i PIF fonda. Donedavno je na klupi ovog kluba sjedio Igor Bišćan koji je smijenjen krajem prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti