Ono što je Španac uradio Ivanu Rakitiću ne bi ni rođeni brat, jedan detalj sve je ostavio bez teksta

Nikada nisu igrali zajedno, ali...

Ono što je Španac uradio Ivanu Rakitiću ne bi ni rođeni brat, jedan detalj sve je ostavio bez teksta

E. Čaušević

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nedavno je iznenadio javnost odlaskom iz Seville u Saudijsku Arabiju gdje je potpisao za Al Shabab. Hrvat se oglasio na Instagramu gdje je fotografijom mnoge iznenadio, ali i pokazao kakve prijatelje ima širom svijeta.

Rakitić je u samom finišu januarskog prelaznog roka odlučio da napusti Sevillu s kojom je dogovorio sporazumni raskid saradnje što niko nije očekivao.

Hrvat nije bio zadovoljan minutažom koju je imao otkako je Quique Sanchez Flores izabran za trenera, a to je iskoristio saudijski Al Shabab koji je iskusnom veznjaku poslao ponudu koju ne može odbiti.

Rakitić je odlučio da ide u S. Arabiju i potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, te se nedavno priključio svom novom klubu.

Jasno je da će odlazak u ovu zemlju za Rakitića i njegovu porodicu biti ogromna promjena, ali hrvatski veznjak poručio je da klub čini sve kako bi se oni što bolje uklopili u novu sredinu. No, ono što je posebno oduševilo jeste Rakitićeva objava na Instagramu.

Oglasi

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske objavio je dvije fotografije na toj društvenoj mreži i pokazao je da ima velike prijatelje širom svijeta, pa čak i u dalekoj S. Arabiji.

On je u Riyadhu bio na ručku s Aymericom Laporteom što je sve iznenadilo s obzirom da Španac igra za rivalski Al Nassr.

No, nekadašnji defanzivac Manchester Cityja pozvao je Rakitića na druženje i kako bi mu pokazao grad što je Hrvata oduševilo, a to je najbolje pokazala njegova objava na Instagramu.

"Hvala ti brate što si mi pokazao naš novi grad", napisao je Rakitić uz fotografije s igračem Al Nassra.

Ono što je posebno zanimljivo da Rakitić i Laporte nikada nisu bili saigrači i zbog toga je iznenađujuće što su se družili zajedno. Međutim, Španac je pokazao da ima ogromno srce i daje maksimum kako bi se Hrvat što bolje uklopio u novu sredinu.

Laporte je ponikao u Athletic Bilbauu iz kojeg je prešao u januaru 2018 .godine za 65 miliona eura u Manchester City. Prošle sezone s Građanima je osvojio sve što je mogao, no kao i mnogi ovaj 29-godišnjak je šokirao odlukom da ide u S. Arabiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi