Da je Rakitić prije nekoliko godina objavio ovu fotografiju iz Barcelone ne bi izašao živ

U Sevilli je jučer sve bilo u znaku "povratnika"

Da je Rakitić prije nekoliko godina objavio ovu fotografiju iz Barcelone ne bi izašao živ

Endin Čaušević

U Sevilli je jučer bilo sve u znaku Sergija Ramosa koji se nakon 18 godina vratio u klub iako su navijači bili izričito protiv toga. Ramos je potpisao ugovor i zvanično predstavljen u klubu u kojem je ponikao, a potom se u centru pažnje našao Ivan Rakitić zbog fotografije koju je objavio na Instagramu.

Sergio Ramos je nekoliko mjeseci bio bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, te je imao nekoliko zanimljivih ponuda za nastavak karijere, no njegov jedini cilj bio je da se vrati u Sevillu.

Kada je prvi put kontaktirao čelnike Seville oni su odbili takvu mogućnost jer Ramos prije 18 godina nije baš na najljepši način napustio klub, a kasnije je imao verbalnih sukoba s navijačima dok je nastupao za Real Madrid.

Međutim, ovaj 37-godišnjak nije odustajao i na kraju je uspio da uvjeri čelnike kluba da mu daju ugovor, te je on obećao da će se iskupiti za sve loše stvari koje je u prošlosti napravio navijačima Seville.

Ramos je jučer zvanično potpisao ugovor i predstavljen je na sjajan način, a u Sevilli je zadužio dres s brojem četiri.

Oglasi

Dolazak Ramosa sigurno će biti veliko pojačanje za Sevillu u defanzivi, a ostali igrači ovog kluba su se itekako obradovali kada je iskusni štoper koji je s Realom i Španijom osvojio sve što je mogao na kraju stigao na Ramon Sanchez-Pizjuan.

Ubrzo nakon što je Ramos potpisao ugovor u centru pažnje našla se i fotografija koju je hrvatski veznjak Ivan Rakitić objavio na Instagramu.

"Dobrodošao kući Sergio", napisao je Rakitić uz fotografiju sa svojim novim saigračem.

Mnogi su komentarisali kako su se stvari promijenile u samo nekoliko godina jer su Rakitić i Ramos godinama bili rivali kada su igrali za Real Madrid i Barcelonu, a od jučer su saigrači.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da je Rakitić dok je bio u Barceloni objavio fotografiju s ovim igračem sigurno je da se ne bi dobro proveo. No, Hrvat je među prvima poželio Ramosu dobrodošlicu i dočekao ga je na fantastičan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi