Nisu ga htjeli više vidjeti u dresu Seville, a onda se saznalo na kakvu platu je pristao

Odbio ponude iz Turske i Saudijske Arabije

Nisu ga htjeli više vidjeti u dresu Seville, a onda se saznalo na kakvu platu je pristao

Endin Čaušević

Sapunica oko toga gdje će Sergio Ramos nastaviti karijeru danas je konačno završena jer se on odlučio vratiti kući i potpisati za Sevillu. Ovaj klub prije 18 godina nije napustio na najljepši način i odlučio se vratiti iako su navijači bili protiv toga, no kada su vidjeli kakvu platu će Ramos imati shvatili su da se on ne šali.

Ramos je dva mjeseca bio slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om i imao je nekoliko veoma bogatih ponuda, ali je sedmicama trajala sapunica oko toga gdje će iskusni defanzivac nastaviti karijeru.

Mnogi su iskusnog Španca već vidjeli u dresu Galatasarayja s kojim je najduže pregovarao, a potom se u priču uključio i saudijski Al Ittihad koji je Ramosu nudio pravo bogatstvo, no on je to odbio.

Ramos je strpljivo čekao jer je imao samo jednu jedinu želju, a to je povratak u Sevillu u kojoj je i počeo svoju karijeru.

U Sevilli je ponikao, no ovaj klub nije napustio na najljepši način jer je 2005. godine odlučio da ide u Real Madrid. Tada je učinio sve da završi u kraljevskom klubu, a navijači Seville mu to nisu još uvijek oprostili.

Oglasi

Svako gostovanje u Sevilli za njega je bila noćna mora, a nekoliko puta čak je imao i verbalne okršaje s navijačima tog kluba. Zbog toga je njegova želja za povratkom u Sevillu za sve bila nemoguća misija, no na kraju desilo se čudo koje je Ramos toliko dugo čekao.

Ramos je danas obavio ljekarske preglede i potpisao je ugovor, a Sevilla je zvanično potvrdila da se iskusni defanzivac nakon 18 godina vratio u klub.

Koliko je Ramos želio da se vrati u Sevillu najbolje pokazuje i činjenica na kakvu platu je pristao. Galatasaray mu je nudio godišnju platu od 11 miliona eura, dok je Al Ittihad nudio i skoro duplo više samo da Ramos dođe u Saudijsku Arabiju.

Oglasi

Ramos je dobio od Al Ittihada ponudu od 40 miliona eura za dvogodišnji ugovor, ali je on to zbog Seville odbio jer želi da se iskupi za prošlost, te smatra da je dužan da ponovo nastupa za klub njegovog djetinjstva.

Na kraju je Ramos pristao na godišnju platu od milion eura što je pokazalo najbolje kakvu želju je imao da se vrati u Sevillu. Odbio je silne milione, a u Sevilli će biti među najslabije plaćenijim igračima.

Ovaj 37-godišnjak je dočekan aplauzima ispred stadiona Seville, no bit će zanimljivo vidjeti kakav doček će imati u prvoj zvaničnoj utakmici za ovaj klub i da li su mu navijači oprostili sve ono što se dešavalo u prošlosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Ramos je u prvom "mandatu" za Sevillu odigrao 49 utakmica i zabio je tri gola, a u Real Madrid je prešao za skoro 30 miliona eura.

Top Komentari

Culer
Što ne mogu šuplje. Zaradio preko 200 mil evra u karijeri, svašta loše rekao za Sevillu i sada da se opere.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi