Gudelj je bio tragičar, ali cijela Španija bruji o najvećoj kukavici ikad: "Eh, da sam bar znao..."

Mendilibar bijesan na svog igrača

Gudelj je bio tragičar, ali cijela Španija bruji o najvećoj kukavici ikad: "Eh, da sam bar znao..."

Endin Čaušević

Manchester City je sinoć osvojio evropski Superkup nakon što je poslije penala u finalu pobijedio Sevillu. Tragičar španskog kluba bio je Nemanja Gudelj koji je promašio penal, no glavna tema u Španiji je kukavica zbog koje je bijesan i trener ovog kluba Jose Luis Mendilibar.

Sevilla je sinoć odigrala sjajnu utakmicu i pružila odličan otpor prvaku Evrope jer se očekivalo da će Manchester City lagano doći do novog trofeja.

Španski tim poveo je u 25. minuti kada je En Nesyri zabio gol za 1:0 na asistenciju Acune, a Manchester City u život je vratio Palmer sredinom drugog poluvremena golom za 1:1.

Pobjednika Superkupa saznali smo nakon penala, a tragičar je bio srbijanski reprezentativac Nemanja Gudelj koji je u petoj seriji promašio penal što je Građanima donijelo prvi trofej u novoj sezoni.

Gudelj je bio jedini neprecizan s bijele tačke od igrača Seville, no to je Cityju bilo dovoljno jer su igrači ovog kluba u pet serija bilo nepogriješivi.

Oglasi

Mnogi su Gudelja za tragičara finala Superkupa zbog promašenog penala, no nakon meča trener tog tima otkrio je nevjerovatnu stvar. Mendilibar je izjavio da Gudelj nije trebao šutirati peti penal već da je zbog toga ranije napravio izmjenu.

On je u 93. minuti na teren uveo Rafu Mira i Susa kako bi izveli penale. Mir je bio siguran u drugoj seriji, dok je Suso na kraju ispao nevjerovatna kukavica, a Mendilibar mu to sigurno neće lako oprostiti i mogao bi neočekivano završiti na transfer listi.

"Pogriješio sam što sam izveo Lamelu iz igre. Da je on ostao na terenu sigurno bi pristao da izvede penal. Mislio sam da će svježina pomoći igračima koji su ušli da bez problema šutiraju penal, ali sam se prevario. Da sam znao šta će uraditi nikada ga ne bih uveo u igru", rekao je Mendilibar.

Oglasi

Trenera Seville novinari su pitali da li aludira na Susa nakon čega je on klimnuo glavom. Također, pitali su ga da li je Suso odbio da izvede penal što se očito desilo, no Mendilibar nije htio o tome javno da priča.

"Ne mogu ništa više reći", ljutito je poručio razočarani Mendilibar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Suso je u Sevillu stigao prije tri godine iz Milana za 22 miliona eura i ima ugovor na još dvije sezone, no španski mediji već pišu da je sinoćnjim odbijanjem da izvede penal presudio sam sebi i da neće biti iznenađenje ako ga klub proda do kraja prelaznog roka.

Inače, Suso je ponikao u dresu Cadiza, a u karijeri je pored Seville igrao još za Liverpool, Almerinu, Genovu i Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi