Rakitićevo priznanje pred Argentinu: "Ovo je najgore na svijetu, neugodno, teško..."
Bivši hrvatski reprezentativac bi više volio da može na terenu pomoći saigračima.

Intervju za hrvatske medije

Rakitićevo priznanje pred Argentinu: "Ovo je najgore na svijetu, neugodno, teško..."

Eldar Ganibegović

Ivan Rakitić je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s Hrvatskom osvojio srebro, a sada ispred TV-a navija da njegove kolege odu korak dalje od toga, te je priznao da mu to jako teško pada.

Reprezentacija Hrvatske ponovo je pred vratima velikog uspjeha - osvajanje medalje na Svjetskom prvenstvu.

Nakon 1998. godine kada su osvojili bronzu i 2018. godine kada su se okitili srebrom, sada su ponovo u polufinalu i imaju šansu da postanu i prvaci svijeta.

Protivnik u polufinalu će biti reprezentacija Argentine, a Vatreni utakmicu protiv Gaučosa igraju večeras od 20 sati.

Istog protivnika Hrvatska je s 3:0 deklasirala u Rusiji u grupnoj fazi, a posljednji gol na tom meču postigao je Ivan Rakitić.

Fudbaler Seville bio je jedan od ključnih igrača Hrvatske na putu do finala u Rusiji, a sada prvenstvo prati putem TV-a.

Oglasi

U međuvremenu se oprostio od reprezentacije, no u intervjuu za Sportske novosti priznao je da mu teško pada to što ne može na terenu pomoći saigračima.

Na pitanje kako mu je gledati Svjetsko prvenstvo na televiziji, Ivan Rakitić je odgovorio:

"Najgore na svijetu. Neugodno, teško. Za mene je to novo iskustvo, ali jako teško jer nerviraš se, navijaš, a ne možeš pomoći. Puno je ljepše biti na terenu."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posebno je pohvalio i svakog od reprezentativaca Hrvatske, te je istakao da se nada da ova ekipa može i do titule prvaka svijeta.

Vidjet ćemo mogu li naše komšije do tog velikog uspjeha. Nešto će se pitati i Argentina, a nešto i Francuska ili Maroko, zavisi protiv koga Vatreni budu igrali u eventualnom finalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije