Rakitić sinoć postigao gol sezone, a danas navijače Seville oduševio izjavom

Rakitić sinoć postigao gol sezone, a danas navijače Seville oduševio izjavom

Eldar Ganibegović

Sevilla i Atletico Madrid odigrali su sinoć sjajan derbi 18. kola španske Primere, a na kraju je slavio domaćin s 2:1.

Domaći tim je poveo već u sedmoj minuti. Rekik dodaje do Ivana Rakitića, a ovaj s tridesetak metara plasira bombu prema golu Jana Oblaka. Slovenac nije imao šanse i to je bilo 1:0. Pogledajte gol klikom ovdje.

Kasnije je Atletico izjednačio preko Felipea, da bi u 88.  minuti Sevilli veliku pobjedu donio Ocampos.

Nakon svega oglasio se i hrvatski fudbaler, koji je istakao da je postigao savršen pogodak, te pohvalio navijače na Ramon Sanchez Pizjuanu.

"Bilo nam je jako važno dobro početi utakmicu. To nam uvijek diže samopouzdanje. Uspjeli smo, a ja sam zabio savršen pogodak", rekao je Rakitić i zatim dodao:

"Igrali smo protiv aktuelnog prvaka, znali smo da je ulog veliki. Nismo se predali nakon što smo primili gol za izjednačenje, htjeli smo nagraditi navijače koji su zaslužili taj drugi gol. Bez obzira na to jeste li igrač Seville ili ne, nevjerojatno je doživjeti naše navijače."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tim iz Andaluzije tako se uključio u borbu za titulu s Real Madridom s obzirom na to da za Kraljevima sada zaostaju pet bodova i drugi su na tabeli.

Za tri dana Sevilla se u zaostalom meču 4. kola sastaje s Barcelonom, a u 19. kolu gostuje kod Cadiza trećeg januara, nakon mini pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije