Ivan Rakitić najavio oproštaj

Svjestan da se bliži kraj reprezentativnoj karijeri

Ivan Rakitić najavio oproštaj

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je najavio kraj reprezentativne karijere.

U velikom intervjuu za Sportske novosti je zvijezda Barcelone otkrila da se oprašta od Hrvatske nakon Evropskog prvenstva narednog ljeta.

"Da, moguće je da se na Euru oprostim od reprezentacije. Budimo realni, to je sasvim jasno. Vidjet ćemo kakve će ideje imati selektor, ali s njim neko vrijeme nisam razgovarao. Nije me ni zvao ni došao u posjet. Razmotrit ćemo što je najbolje, ne samo za mene nego i za reprezentaciju. Za mlade igrače dao bih sve što treba", rekao je Rakitić.

Raketa se povezivao posljednje vrijeme sa mnogim klubovima...

"Ne razmišljam ni o čemu osim o Barceloni. Svašta se u nogometu može dogoditi, ali ja bih želio ostati u Barceloni, u kojoj sam sretan. Ponosan sam što sam njezin član i jedino što želim je osvojiti još nekoliko titula s tim klubom", rekao je Rakitić.

Špance je oduševio gestom nakon posljednjeg El Clasica kada je zagrlio i poljubio Luku Modrića.

"Moje poštovanje i ljubav prema Luki uvijek su bili maksimalni. On, cijeli svijet i cijela Hrvatska znaju da ga volim kao brata. Puno toga smo prošli skupa, a ja sam uvijek jako sretan zbog svakog njegova uspjeha. Jednako ga volim kao suigrača u reprezentaciji i kao prijatelja, to mi je najbitnije", rekao je Rakitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi