Dalić: Ne bih volio Srbiju...

Želi izbjeći komšije na Euru

Dalić: Ne bih volio Srbiju...

E. Škorić

Hrvatski selektor Zlatko Dalić priznao je da ne bi volio da se njegova reprezentacija na Euru susretne sa Srbijom.

Dalić je gostovao u emisiji "Treće poluvrijeme - specijal" na HNTV-u i govorio je u Euru koji se igra narednog ljeta.

"Ne možemo imati bolje otvaranje, nego utakmicu na Wembleyju protiv Engleske. Bit će 20,000 Hrvata, sjajna atmosfera. Ali, neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svjetskom prvenstvu gdje smo ih dobili. Oni će tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitetu. Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bi igrali kao gosti", rekao je Dalić.

Dalić je imao dosta ponuda nakon osvojenog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imao sam neke ponude nakon SP-a, ali ih nisam želio potencirati. U meni i dalje ima vatre za ovaj posao i nakon SP-a zacrtao sam dva cilja. Jedan je da vratimo reprezentaciju u Split, a drugi je Euro. Oba smo ostvarili i idemo dalje. Meni nitko ne može platiti ponos i sreću koju osjetim s reprezentacijom u Splitu ili u Rijeci kada ostvarimo plasman na Euro".

Govorio je i o samim pripremama, rekavši da mu je važno da hrvatska reprezentacija ima kvalitetne protivnike, a ne da se bilda statistika u nekim slabim mečevima.

Top Komentari

edo111
valda misli za Norvesku.....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi